Justiţia este oarbă! Braconierul care a împuşcat un cioban este liber

Justiţia este oarbă! Braconierul care a împuşcat un cioban este liber
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • * Medicii legişti au stabilit că victima, un bărbat de 28 de ani din Scânteieşti, va avea nevoie de 170 de zile de îngrijiri medicale, după ce un individ care deţinea arma letală fără autorizaţie l-a împuşcat *

Verdict surprinzător al judecătorilor în cazul braconierului care în urmă cu câteva zile a împuşcat un cioban care se afla cu oile la păscut!

Ivanciu Vieru, de 42 de ani, din Chiraftei, a fost lăsat în libertate pe durata cercetărilor în dosarul penal care a fost deschis după ce oierul, Petrică Grigoriţă, de 28 de ani, a ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgenţă cu o plagă împuşcată în piciorul drept. Incidentul s-a întâmplat la marginea unei păduri, unde Grigoriţă şi alţi ciobani obişnuiesc să îşi ducă turma la păşunat. Acolo, tânărul s-a întâlnit cu Vieru, aflat la o partidă de vânătoare.

"A zis că îi sperie câinii vânatul. A venit cu puşca la mine, băgase cartuş şi când să închidă arma, pe care o ţinea cu ţeava în jos, ea s-a descărcat în piciorul meu drept", a afirmat victima de pe patul spitalului.

Medici legişti au stabilit că rana are nevoie, pentru vindecare, de circa 150-170 de zile de îngrijiri medicale, ceea ce face ca Vieru să fie acuzat de vătămare corporală gravă.

Cifsan Bok, o armă care poate ucide

Potrivit specialiştilor, arma de vânătoare pe care a folosit-o Ivanciu Vieru pentru a-l împuşca pe cioban este una letală, cu efect omorâtor la 150 de metri. În urma expertizei, anchetatorii au stabilit că proiectiul care l-a rănit pe Grigoriţă a fost tras de la circa 1,5 metri. Până să stabilească circumstanţele în care a avut loc incidentul, poliţiştii de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au avut însă serios de lucru, ei căutând arma timp de două zile, deoarece braconierul o ascunsese. Au găsit puşca pitită într-un tufiş din pădure, după ce în prealabil fusese demontată şi înfăşurată în pungi de plastic. Faptul că deţinea o armă letală fără autorizaţie, că a împuşcat un om şi că a încercat să şteargă urmele, nu a fost prea convingător pentru magistraţi.

"Suspectul a fost prezentat magistraţilor gălăţeni cu propunerea de arestare preventivă, dar aceştia au dispus cercetarea în libertate pe motiv că nu prezintă pericol social. Ulterior procurorul de caz a dispus aplicarea măsurii  interdicţiei de a nu părăsi localitatea pentru 30 de zile", a precizat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Vieru este cercetat pentru vătămare corporală gravă, uz de armă letală fără drept şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Citit 3831 ori Ultima modificare Joi, 31 Mai 2012 11:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.