Mandatul de arestare al fostului şef al DSV s-a prelungit lunar

Mandatul de arestare al fostului şef al DSV s-a prelungit lunar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În dosarul fostului şef al Direcţiei Sanitar Veterinare, Viorel Gheorghiţă, care se desfăşoară la Tribunalul Bacău, arestarea acestuia s-a prelungit lunar. De asemenea, i-au fost respinse solicitările de recuzare a judecătorului, dar şi cele de înlocuire a măsurii arestării cu obligarea de a nu părăsi localitatea sau ţara, precum şi recursurile făcute la instanţa superioară împotriva deciziilor primite.

Dosarul lui Gheorghiţă a fost instrumentat în vara anului trecut de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dar a fost trimis în instanţă în noiembrie 2011 şi, la cererea DNA, a fost strămutat din Galaţi. Au fost trimişi în judecată nu mai puţin de 21 de inculpaţi, printre care se numără şi omul de afaceri Dumitru Neculai, patronul Grupului de firme Albo, dar şi trei societăţi comerciale, precum şi medici veterinari, doi înalţi funcţionari din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare, dar şi din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi de Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Galaţi. Acuzaţiile variază de la luare şi dare de mită la abuz în serviciu, fals intelectual, dar poate cea mai gravă este cea de falsificare de alimente. Mai exact procurorii gălăţeni ai DNA au susţinut că în depozitele societăţii lui Dumitru, Top Meat Food, au găsit un dezastru total: carne alterată pusă alături de cea bună, vânat cu tot cu blană aşezat în preajma produselor care urmau să intre în procesul de fabricaţie, produse expirate de câţiva ani, toate urmând să ajungă pe pieţele gălăţene. Mai mult, procurorii au arătat că în galantarele magazinelor grupului Albo au fost găsite alimente care prezentau bacteria E.coli. Procurorii l-au acuzat pe Gheorghiţă că din cauza protecţiei pe care i-ar fi oferit-o lui Dumitru, acesta a scos pe piaţă mărfuri care pun în pericol sănătatea publică.

Pe tot parcursul de la Galaţi al dosarului, Gheorghiţă a susţinut că totul este o înscenare şi că au fost jocuri politice, menite să-l schimbe din funcţie. Strămutarea la Bacău nu a adus cine ştie ce schimbare în ceea ce-l priveşte El este singurul arestat, toţi ceilalţi fiind judecaţi în libertate şi, cel puţin până acum, mandatele lui au tot fost prelungite. Potrivit site-ului Tribunalului Bacău, cele mai multe dintre termene au fost date pentru prelungire, urmând ca săptămâna viitoare să se înceapă audierea inculpaţilor.

Citit 2423 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

3 comentarii

 • postat de anonim
  Joi, 21 Iunie 2012 15:15
  este un medic veterinar care nu merita sa stea acolo , sunt altii implicati care sunt liberi , acest om a facut si lucruri bune pentru colegi , poate nu cunostea situatia reala din unitatea luiDumitru care este liber , sunt persoane care au primit si primesc si astazi spagi in DSVSA Galati ,ocupa functii de conducere (daca s-ar monitoriza cateva zile intrarile in sediul DSVSA GALATI se poate vedea unde se duc spagile ) chiar daca Gheorghita nu mai este tot se iau spagi ,
  0
  0
  Raportează
 • postat de Să intoxici,să omori oameni prin toxiinfecție alimentară este terorism alimentar prin infestare cu bacili.Nemernic !!!
  Luni, 18 Iunie 2012 23:30
  Măi tată,să furi este un lucru grav,dar să furi pe spatele sănătății oamenilor,copiilor,bătrânilor este criminal,strigător la cer,mai ales ca angajat al statului pentru respectarea normelor impuse clar prin normative. Poți fi băgat la sabotaj,chiar terorism alimentar.
  0
  0
  Raportează
 • postat de corina
  Luni, 18 Iunie 2012 19:09
  Borfasul are locul pe care il merita.La puscarie
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.