Trei ani cu suspendare pentru fostul şef al Urbanismului, Silviu Vlasie

Trei ani cu suspendare pentru fostul şef al Urbanismului, Silviu Vlasie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Au trecut ani buni până ce justiţia a ajuns la un consens în ceea ce-l priveşte pe Silviu Vlasie. În patru ani de judecată, fostul şef al Urbanismului a trecut prin teama de a executa efectiv patru ani în puşcărie, după care Curtea de Apel şi instanţa supremă l-au liniştit, dându-i trei ani cu suspendare, pentru luare de mită

Dosarul de corupţie al fostului director al Urbanismului din Primărie, Silviu Vlasie, a ajuns la final, Înalta Curte păstrând verdictul dat de Curtea de Apel - trei ani cu suspendare. În patru ani de procese, cazul a trecut prin mâna a trei instanţe de judecată. Tribunalul l-a condamnat pentru luare de mită la patru ani de puşcărie cu executare, Curtea i-a micşorat pedeapsa la trei ani, schimbând modalitatea de executare şi dându-i cu suspendare, decizia fiind păstrată acum de Înalta Curte, care l-a obligat să achite 650 de lei.
Scandalul din Primărie a izbucnit în urmă cu mai bine de patru ani şi a avut ca punct de plecare celebrele mansarde din Galaţi. Firma Simetex, care executa astfel de construcţii, s-a trezit că nu mai poate lucra, pentru că nu i se mai dădeau autorizaţii. Pentru fiecare mansardă neconstruită, administratorul Simetex, Sorin Meliceanu, a deschis câte un proces în instanţă, astfel că în timp s-au adunat foarte multe. Interesant este că le-a şi câştigat, cerând municipalităţii şi Gabrielei Mirea despăgubiri de miliarde de lei vechi.
Aici a intervenit Silviu Vlasie, cu atât mai mult cu cât Mirea era, pe atunci, iubita lui. Convorbirile telefonice depuse la dosar sunt dovada faptului că relaţia dintre cei doi a fost tulburată de numeroasele înştiinţări primite pe adresa Primăriei, din care reieşea că, alături de primarul de atunci al Galaţiului, şi ea trebuia să plătească despăgubiri Simtexului. Procurorii gălăţeni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au arătat în rechizitoriul trimis instanţei de judecată că Vlasie a mers la Meliceanu şi i-a dat o amendă de 10.000 de lei, propunându-i apoi să renunţe la procesele cu pretenţii băneşti, iar el, în schimb, va renunţa la sancţiune. A urmat denunţul, ancheta penală şi apoi trimiterea în judecată a lui Vlasie. Deşi fostul şef al Direcţiei de Urbanism a spus tot timpul că este nevinovat, trei instanţe judecătoreşti l-au condamnat pentru luare de mită, dându-le astfel dreptate procurorilor DNA.

Citit 3559 ori Ultima modificare Vineri, 06 Iulie 2012 17:39

12 comentarii

 • postat de gabriel
  Marți, 10 Iulie 2012 01:56
  Procurori asmutiti - daca asa este cum zice ziaristul:
  Renuntare la amenda (justificat, fara indoiala) pentru renuntarea la chemarea / "taratul" in judecata.
  Unde este mita?
  Primaria era mituita, institutia - persoana juridica? - ca doar SIMETEX (alta persoana juridica) "putea" sa-si retraga plangerea (cum Dumnezeu poate "plange" o mortaciune de concept...).
  Cum era mituita Primaria?
  1. Sa nu se mai prezinte la Tribunal?
  Pai oricum, ca sa muti o cladire este o tampenie, iar trimiterea de hartii (=Lege de infiintare a administratiei locale) la Tribunal era inutil.
  2. Sa nu isi planifice incasare de amenzi?
  Cand sint conditii de atenuare a sanctiunii ca urmare a nerespectarii regulilor... este in puterea si la discretia controlului (primaria prin reprezentantii sai) sa stabileasca - nu-ti place, contesta pe caile legale. Deci si promisiunea de corectare a neregulilor putea sa fie credibila si sa amane sau inlature o eventuala sanctiune pecuniara.
  Ce pretindea "mituitorul" pentru ca el sa-si faca sau nu datoria?
  Pretindea ca Primaria sa nu mai fie atacata, inteleg.
  Nota: bineinteles ca fiind sub iminenta sanctionarii (prins cu rata-n sac), COOPERAREA dintre entitatile economico-financiare putea capata credibilitate si - prin urmare- reducerea, chiar anularea sanctiunii in conditiile respectului si increderii intr-o corectare
  Daca ma dusmanesti, nu te astepta sa te cred de buna-credinta insa eu iti prezint aceasta posibilitate de intelegere intre administratie si firma, nu intre Vlasie si Meliceanu!.
  .... O tampenie de proces daca nu esti initiat in subtilitatile sistemului juridic (Baa'l-istic, inchizitorial).
  Doar asa se colecteaza banii - cu forta puterii de pedepsire, a fricii..., asa isi gasesc de treaba mameluci ca patronul tupeist al SIMETEX sa faca rau.
  Ca doar avea drept din nastere sa faca mansarde - mare necesitate publica!
  Ii vine lui randul; cand faci rau "la ambitie", se intoarce roata si "platesti" aceluiasi stapan dar prin alte feluri, nestiute de noi, muritorii simpli.
  0
  0
  Raportează
 • postat de lucrator in primaria galati
  Luni, 09 Iulie 2012 16:08
  Doamna MIREA sta bine mersi fara a fi introbagata in tipul acesta de afacere!
  Ea mergea duminica la biserica pentru a-si spala pacatele facute in primarie in timpul saptaminii...
  0
  0
  Raportează
 • postat de cir@hotmail.com
  Duminică, 08 Iulie 2012 21:20
  Grilli, Romaia este terminata, stapanesc aici urmasii nomenclaturistilor care l-au terminat pe Ceausescu (pe Constantinescu, acum si pe Basescu) pentru ca nu mai voiau austeritate. Viitor nu mai exista pentru noi, doar o lunga agonie. Stai departe, ca stai bine !
  0
  0
  Raportează
 • postat de pentru Nicolae
  Duminică, 08 Iulie 2012 17:56
  NICI NU STII CUM SI-A LUAT APARTAMENTU DIN MICRO 17/C10 .......DE LA PRIMARIE!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de FELIX
  Duminică, 08 Iulie 2012 16:23
  PT. grilli si duhovnicul SUNTETI DOI PUPINCURISTI SAU PUPINCURISTA PT FAPTUL CA-L LINGETI IN( RUC )PE VLASIE!!! EU PERSONAL AM STAT LA USA LUI PT. O APROBARE SI SE UITA LA MINE CA DE LA ETAJ LA DEMISOL! ASTA A FOST SI EL SI HAHALERA DE MIREA !!!PROBABIL SI MULT CA SIGUR ESTI O JAVRA CA SI EI SI DE AIA TII PARTE LA ASA JIGODII!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de tarra
  Duminică, 08 Iulie 2012 10:22
  Ma ajutat neconditionat in vreme ce Dumitru Nicolae impreuna cu clica ROMLOTUS incercau sa ma desfiinteze, nu cunosc alte imprejurari, cred ca a fost atras de vipera MIREA G, ea a generat totul nu se mai satura , iar greata a trecut cu desavarsire de limite ......
  0
  0
  Raportează
 • postat de Igor Rachetul
  Duminică, 08 Iulie 2012 09:49
  Bai Felix esti ilegal de prost
  Daca nu mai esti pe functie lasa pe altii mai destepti ca tine sa isi faca treaba
  E greu ma Felix sa duci atata murdarie dar la tine nu se observa T U esti Jegul prin Excelenta
  Ai grija DNA vine si la tine sa ancheteze stii tu ce
  Saluti si sa te vad mai felix langa Nastase dar tu poate reusesti si te impusti sa nu mai trebuiasca puscarie
  Cu drag un prieten care nu uita si nu iarta moscova nu crede in lacrimi
  0
  0
  Raportează
 • postat de Duhovnicul de la miezul noptii
  Duminică, 08 Iulie 2012 09:42
  Pentru felix,grilili si alti carcotasi
  Ca orice om Silviu are si prieteni si dusmani
  Prin natura functiei are dusmani dar are si prieteni care nu au dat spaga
  In timp ce toate birourile din Primarie imi inchideau usa in nas la Silviu Vlasie am gasit deschis
  Si fara spaga si fara mita si fara absolut Nimic mi-rezolvat cazul
  Un caz in care consilieri locali refuzau demolarea unor garaje ilegal construite fara autorizatie
  Vlasie a vrut si a putut ce n-a putut Nicolaie & turma de consilieri(aviz ptr felix) (stiu cine esti si nu te mai ascunde sub acest nume )sa darame garaje intr-un oras amortit si nesupavegheat urbanistic
  Silviu daca Dumnezeu ti-a dat aceasta incercare a fost pentru ca Tu sa devii alt OM stiu ca a fost greu dar ai reusit
  Nu uita! Credinta te-a izbavit! Ai grija sa ramai pe acest drum.
  M C
  0
  0
  Raportează
 • postat de vivi
  Sâmbătă, 07 Iulie 2012 23:33
  @grilli
  Esti un pacalici ordinar. Ai plecat tu din tara din cauza lui Lungu (wtf???) cum am fost in concediu in Groenlanda. Cat despre "ghiseu unic" - ghiseu unic poentru ce, omule (daca se poate spune asa...)? Pentru orice rah..t ce ghiseu unic visezi? Pentru taxe, impozite, autorizatii, licente, ajutor social, ajutor de caldura, reparatii cladiri, reparatii scoli, venit minim, alocatii, asociatii de proprietari, ANL, nasteri/decese/casatorii etc., etc. - tu (cretinule) vrei ghiseu UNIC???
  0
  0
  Raportează
 • postat de grilli
  Sâmbătă, 07 Iulie 2012 21:15
  nici nua ascultat ce vreau sa cer,a zis nu din prima fara sa stie nici macar cum ma cheama si ii si dau dreptate,nu avea cum sa stie daca nu am trimis spaga prin "sagetile"pe care le avea.Am parasit ROMANIA poate definitiv dn cauza unora ca astia si mai ale din cauza lui si a lui LUNGU seful organului de control a lui dUMITRU nICOLAE.Daca MARIUS STAN formeaza un birou unic pentru toate problemele orasului unde fiecare sa i-si poata rezolva in limita posibilitatilor ,cele necesare fara birocratie si fara discriminare ,ma intorc acasa si cred ca asa or sa faca multi altii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Felix
  Sâmbătă, 07 Iulie 2012 16:48
  A fost un escroc desavirsit , hot , si colac peste pupaza sa incurcat cu javra aia de Mirea G a lasat familia pt ea.Stan va face dreptate la primarie,va goni javrele si hotii,impostorii ca ei sa dispara de acolo!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de nicolae
  Sâmbătă, 07 Iulie 2012 07:42
  Silviu este un profesionist desavarsit si un om cumsecade,plin de amabilitate.ar fi fost o mare nedreptate sa se fi intamplat altfel.Dumnezeu sa-i dea sanatate si liniste.Pentru carcotasi: nu am beneficiat de nici o favoare din partea Domniei Sale Zilele trecute ne-am revazut pe terasa hotelului Sport.Nu stiam sentinta finala,dar asta nu m-a impiedicat sa-l strang in brate pentru incurajare.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.