Trei ani cu suspendare pentru fostul şef al Urbanismului, Silviu Vlasie

Trei ani cu suspendare pentru fostul şef al Urbanismului, Silviu Vlasie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Au trecut ani buni până ce justiţia a ajuns la un consens în ceea ce-l priveşte pe Silviu Vlasie. În patru ani de judecată, fostul şef al Urbanismului a trecut prin teama de a executa efectiv patru ani în puşcărie, după care Curtea de Apel şi instanţa supremă l-au liniştit, dându-i trei ani cu suspendare, pentru luare de mită

Dosarul de corupţie al fostului director al Urbanismului din Primărie, Silviu Vlasie, a ajuns la final, Înalta Curte păstrând verdictul dat de Curtea de Apel - trei ani cu suspendare. În patru ani de procese, cazul a trecut prin mâna a trei instanţe de judecată. Tribunalul l-a condamnat pentru luare de mită la patru ani de puşcărie cu executare, Curtea i-a micşorat pedeapsa la trei ani, schimbând modalitatea de executare şi dându-i cu suspendare, decizia fiind păstrată acum de Înalta Curte, care l-a obligat să achite 650 de lei.

Scandalul din Primărie a izbucnit în urmă cu mai bine de patru ani şi a avut ca punct de plecare celebrele mansarde din Galaţi. Firma Simetex, care executa astfel de construcţii, s-a trezit că nu mai poate lucra, pentru că nu i se mai dădeau autorizaţii. Pentru fiecare mansardă neconstruită, administratorul Simetex, Sorin Meliceanu, a deschis câte un proces în instanţă, astfel că în timp s-au adunat foarte multe. Interesant este că le-a şi câştigat, cerând municipalităţii şi Gabrielei Mirea despăgubiri de miliarde de lei vechi.

Aici a intervenit Silviu Vlasie, cu atât mai mult cu cât Mirea era, pe atunci, iubita lui. Convorbirile telefonice depuse la dosar sunt dovada faptului că relaţia dintre cei doi a fost tulburată de numeroasele înştiinţări primite pe adresa Primăriei, din care reieşea că, alături de primarul de atunci al Galaţiului, şi ea trebuia să plătească despăgubiri Simtexului. Procurorii gălăţeni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au arătat în rechizitoriul trimis instanţei de judecată că Vlasie a mers la Meliceanu şi i-a dat o amendă de 10.000 de lei, propunându-i apoi să renunţe la procesele cu pretenţii băneşti, iar el, în schimb, va renunţa la sancţiune. A urmat denunţul, ancheta penală şi apoi trimiterea în judecată a lui Vlasie. Deşi fostul şef al Direcţiei de Urbanism a spus tot timpul că este nevinovat, trei instanţe judecătoreşti l-au condamnat pentru luare de mită, dându-le astfel dreptate procurorilor DNA.

Citit 3841 ori Ultima modificare Vineri, 06 Iulie 2012 17:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.