Contractul lui Boza, întocmit prin falsuri

Contractul lui Boza, întocmit prin falsuri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bogdan Alexandru Boza a cerut firmei Arcada suma de un milion de euro pe baza unui contract de management. Procurorii DIICOT Galaţi au anchetat modul în care a fost semnat acest contract. Pentru a afla mai multe detalii, anchetatorii au audiat-o pe Silvia Humă, consilier juridic la Arcada. Femeia le-a explicat procurorilor că a lăsat în repetate rânduri ştampila cu nr. 10 (utilizată şi recunoscută în toate documentele şi contractele firmei) la Cabinetul de Avocatură al lui Mihail Boldea, acesta fiind angajat al Arcada până în 2008. Mai mult, „la insistenţele inculpatei Petrea Elena, zisă „Doamna Lia”, martora Humă Silvia a ştampilat mai multe foi albe de hârtie, format A4, pe care le-a lăsat la sediul cabinetului de avocatură al inculpatului, motivându-i-se că pe acestea urmau a fi imprimate documente care ulterior urmau a fi folosite în interesul SC Arcada Company SA Galaţi”, se arată în rechizitoriul DIICOT.

Şi-au ştampilat singuri actele

Anchetatorii au chemat-o la audieri şi pe R. F., asistent manager la SC Arcada Company SA, care a precizat că, în mod repetat, Elena Petrea s-a deplasat la sediul societăţii, pentru a ştampila facturile emise către firmă de cabinetul de avocatură. În acest scop, Elena Petrea îi solicita martorei ştampila cu nr. 10. Roxana Fătulescu a recunoscut că avea încredere în secretata avocatului şi îi dădea pe mână ştampila unităţii, existând astfel posibilitatea ca aceasta, pe lângă facturile emise de biroul de avocatură, să ştampileze şi alte documente.

Contractul ar fi adus beneficii financiare atât pentru Boza, cât şi pentru Boldea şi Bolboceanu: „Conform propunerii inculpatului Boldea Mihail, această sumă (n.r. un milion de euro) trebuia împărţită în trei, după următorul algoritm: 40 la sută din sumă urma să-i revină inculpatului Boldea Mihail, 30 la sută din sumă inculpatului Boza Bogdan Alexandru şi 30 la sută din sumă inculpatei Bolboceanu Mihaela Cristina, colaboratoare apropiată a celui dintâi şi respectiv concubina acestuia în acea perioadă”, precizează anchetatorii.

La un moment dat, Alexandru Boza a dorit să se retragă din afacere, dar a realizat că ar fi trebui să achite banii către Boldea şi Bolboceanu, bani pe care nu îi avea. Fiind asigurat de Mihail Boldea că totul va merge ca pe roate, Boza a continuat procesele împotriva firmei Arcada, deşi ştia că actul pe baza căruia cerea bani era fals.

Citit 3391 ori Ultima modificare Joi, 06 Septembrie 2012 10:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.