Cum a fost oprită tranzacţia din strada Tunelului nr. 95

Cum a fost oprită tranzacţia din strada Tunelului nr. 95
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marian Gurău a primit, la începutul anului 2008, o ofertă de achiziţionare a activelor SC Colmar SRL Galaţi şi a terenului din strada Tunelului nr. 95, de la SC Mondistar SRL Galaţi, pentru suma de 400.000 lei. Dornic să cumpere terenul, Gurău a mers al biroul notarial „Marina Claudiu” pentru întocmirea actelor de vânzare-cumpărare, sens în care, în luna februarie 2008, a solicitat, prin intermediul acestuia, eliberarea unui extras de carte funciară.

După primirea cererii, Luminiţa Bourceanu, registrator-şef la OCPI - SPI Galaţi, a verificat la Judecătoria Galaţi sentinţa civilă numărul 1020 din data de 06.04.2006, prin care persoana de la care partea vătămată Gurău Marian a achiziţionat terenul situat în Galaţi, strada Tunelului nr. 95, învinuitul Dumbravă Fănel, devenise proprietar. Angajata de la cadastru a făcut verificările pentru că anterior avusese probleme cu eliberarea extraselor de carte funciară a unor terenuri dobândite în baza unor sentinţe civile false. În urma verificărilor făcute la instanţa de judecată, s-a aflat că hotărârea respectivă era „fabricată”.

Luminiţa Bourceanu a comunicat Biroului Notarului Public „Marina Claudiu” refuzul de eliberare a unui extras de carte funciară pentru terenul respectiv, motivat de faptul că hotărârea judecătorească care a stat la baza intabulării era falsă.

Imediat după comunicarea refuzului de a elibera actul, Mihail Boldea l-a sunat pe Nicolae Reti, directorul de la Cadastru din acea perioadă, căruia i-a cerut eliberarea imediată a documentului solicitat. Reti i-a cerut explicaţii angajatei sale, aflând astfel motivul pentru care a fost refuzat Marian Gurău.

Boldea a notificat Oficiul pentru Cadastru să elibereze extrasul de carte funciară pentru terenul din strada Tunelului nr. 95, ameninţând că, în caz contrar, instituţia va fi acţionată în instanţă. După primirea notificării, Nicolae Reti a trimis o adresă către Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi a depus o plângere la IPJ Galaţi - Serviciul de Investigare a Fraudelor. Astfel a fost oprită tranzacţia terenului din strada Tunelului nr. 45.

Citit 4006 ori Ultima modificare Luni, 09 Iulie 2012 18:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.