Dosarul "Ţigareta de Galaţi" - Inculpatul pus în libertate de Tribunal a fost arestat

Dosarul "Ţigareta de Galaţi" - Inculpatul pus în libertate de Tribunal a fost arestat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Jenică Bujoreanu, unul dintre inculpaţii din dosarul „Ţigareta de Galaţi”, a fost arestat de magistraţii Judecătoriei Târgu Bujor, după ce a încălcat condiţiile eliberării. După cum se ştie, în aprilie, Tribunalul Galaţi l-a pus în libertate în timpul unui recurs, obligându-l să nu plece din România. Asta a venit la pachet cu mai multe măsuri restrictive, printre care: să nu poarte arme, să nu ia legătura cu martorii sau cu cei care au participat la faptă, să nu-şi schimbe locuinţa şi să se prezinte la poliţie ori de câte ori este chemat. Încălcarea oricăreia dintre aceste restricţii atrăgea după sine „rearestarea”, lucru care s-a şi întâmplat.

Săptămâna trecută, la Tribunal, s-a luat în discuţie decizia Judecătoriei Târgu Bujor, pe care inculpatul a atacat-o, având câştig de cauză şi fiind pus în libertate.

După cum se ştie, „Ţigareta de Galaţi” este dosarul celei mai mari capturi de tutun de contrabandă care a fost interceptat anul trecut în zona noastră. Peste 400.000 de pachete au fost aduse de peste Prut şi încărcate în două tractoare. Unul a fost interceptat de oamenii legii, iar cel de-al doilea a fost dosit, ţigările fiind încărcate în două microbuze, depistate în trafic. Dintr-unul a reuşit să fugă Ion Vulpe, cel care are un mandat de arestare în lipsă, iar un altul a fost abandonat de Marcel Daniel Sârghe. În ciuda capturii mari şi a faptului că pe parcursul anchetei s-au evidenţiat cel puţin şase nume, cercetarea penală a fost făcută de Parchetul Judecătoriei Târgu Bujor şi nu de cei de la Crima Organizată. Procurorii i-au trimis în judecată pe Sârghe, Vulpe şi Bujoreanu. Din dosarul lor s-a separat un altul, în care erau cercetaţi alţi trei indivizi, proprietarul tractoarelor, cel al remorcilor şi şoferul care a condus cel de-al doilea utilaj. În timpul judecăţii, Sârghe a ales să-şi recunoască fapta pentru a beneficia de scăderea cu o treime a pedepsei, motiv pentru care dosarul său s-a separat de ceilalţi doi inculpaţi. El a fost condamnat la trei ani de puşcărie. Dosarul a rămas în atenţia presei, date fiind şi acuzaţiile făcute de Mihail Boldea, înainte de a fi arestat, că ar fi un caz care ar beneficia de „protecţia” celor de la Crima Organizată. Interesant este că, de-a lungul proceselor desfăşurate în şedinţe publice, avocaţii au încercat să combată aceste acuzaţii, arătând că dosarul nu ar fi unul care să ţină de contrabanda cu tutun, care este instrumentată de cei de la DIICOT, ci de simple infracţiuni la regimul vamal.

Citit 3028 ori Ultima modificare Duminică, 05 August 2012 19:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.