Condamnare pentru cel care l-a scos din ţară pe Boldea

Condamnare pentru cel care l-a scos din ţară pe Boldea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adrian Azoiţei, cel care l-a ajutat, în plin scandal penal, pe deputatul Mihail Boldea să plece în Turcia şi care, la rândul lui, are un dosar de înşelăciune cu un prejudiciu de peste 16 miliarde de lei vechi, a fost, de curând, condamnat la zece ani de închisoare. De remarcat este faptul că înşelăciunea a fost comisă în urmă cu zece ani, în dauna pe atunci a Ispat Sidex, dosarul a ajuns în atenţia instanţei în 2002 şi a trecut prin două cicluri de judecată. La finele lui iulie a ajuns la Curtea de Apel, unde Azoiţei îşi va exercita dreptul de a ataca soluţia Tribunalului.

El „a lucrat” împreună cu Dorinel Bozga, care, culmea, nu a fost niciodată văzut în instanţa de judecată. Şi acesta din urmă a primit zece ani de puşcărie şi este obligat să achite împreună cu Azoiţei şi cu firma Crisliv numai opt miliarde din cele 16 cât datorează Combinatului. Prin această societate s-a cumpărat tablă achitată cu file cec fără acoperire. Interesant este că Bozga nu a atacat decizia Tribunalului, deşi este la fel de grea ca şi în cazul partenerului său de „afaceri”. De asemenea, Crisliv este o societate în faliment şi rămâne de văzut cum vor fi achitate cele 16 miliarde către partea civilă, Mittal Steel. Procurorii au reţinut că Bozga s-a sustras de la urmărirea penală şi de la judecată. La unul dintre termenele de anul trecut, judecătorul a cerut să i se facă dovada că inculpatul este decedat, pentru că acesta ar figura ca mort. Mai mult, Azoiţei a avut tot timpul avocaţi angajaţi, printre care se pare că s-a numărat chiar Mihail Boldea sau apropiaţi ai lui. În schimb, Bozga a avut, cel puţin în ultima perioadă, apărători din oficiu, care au intrat la diverse termene fără ca să-l vadă la ochi pe clientul lor. Trebuie spus că cei doi au fost lăsaţi în libertate şi aşa vor rămâne până la finalizarea procesului penal, atâta vreme cât nu s-a decis altfel.

Numele lui Azoiţei a ajuns pe buzele tuturor graţie referatului procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitatea Organizată şi Terorism (DIICOT). De aici a reieşit că, înainte de a-şi pierde imunitatea parlamentară, deputatul Boldea a intrat în Turcia, pe 17 martie, prin punctul de frontieră Edirne/Kapikule. Azoiţei a fost ridicat de cei de la DIICOT tocmai din cauză că l-a dus pe Boldea în Turcia, iar în referat se arată că martorul Adrian Azoiţei a fost cel care le-a confirmat anchetatorilor că deputatul a părăsit România.

Citit 3323 ori Ultima modificare Marți, 07 August 2012 17:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.