Fost poliţist acuzat de tâlhărie, condamnat pentru corupţie

Fost poliţist acuzat de tâlhărie, condamnat pentru corupţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fostul poliţist de la Secţia 4 Ioan Talica le este cunoscut gălăţenilor sub numele de Ioan Matei, pentru că, alături de un coleg de secţie, a jefuit, în 2010, un contrabandist de ţigări. Talica nu s-a limitat însă doar la această infracţiune, ci a recidivat, cerându-i unui gălăţean bani „de-o friptură”, pentru a nu-i face dosar penal. Cel căruia i s-au cerut bani conducea un motoscuter şi a fost oprit în trafic de fostul poliţist. Pentru că bărbatul nu purta cască şi nici nu avea actele la el a fost  ameninţat că se va alege cu dosar penal.

Sub presiunea unei asemenea ameninţări, gălăţeanul a acceptat să îl plătească pe Talica. Cum acesta din urmă nu s-a mulţumit cu suma oferită, a început negocierea şpăgii. Numai că pe fir au intervenit procurorii anticorupţie care i-au şi făcut dosar penal fostului poliţist. Acum, cauza a ajuns la final, iar Ioan Talica are de executat o pedeapsă de patru ani de închisoare. Deşi nu s-a prezentat la niciun termen de judecată, Talica şi-a angajat avocat, care a făcut şi apel împotriva deciziei Tribunalului. Din păcate pentru el, Curtea de Apel Galaţi i-a menţinut pedeapsa, aşa că Talica este căutat acum de foştii săi colegi pentru a fi încarcerat.

După ce va ajunge după gratii, magistraţilor le va fi mult mai uşor să îl audieze şi în cel de-al doilea dosar pe care poliţistul îl are pe rolul Judecătoriei Galaţi şi în care este acuzat de violare de domiciliu şi tâlhărie.

Tâlhar în timpul programului

Fostul poliţist şi-a schimbat numele imediat după ce a fost făcută publică povestea lui. El se numea Ioan Matei, dar a devenit Ioan Talica pentru a nu fi recunoscut de cei care ştiau povestea contrabandistului jefuit de doi poliţişti. Talica şi colegul său Viorel Mizdrea au intrat peste Ion Sandu în casă şi au plecat de la el cu 40 de cartoane de ţigări şi 600 de lei. Poliţiştii au vrut să vândă ţigările prăduite în piaţa din Micro 39 dar Ion Sandu şi familia sa i-au urmărit şi le-au aplicat, în văzul tuturor, o lecţie. După ce i-au bătut bine pe poliţişti, atât contrabandistul, cât şi jefuitorii au depus plângere la Secţia 4 de Poliţie. Aici a început ancheta şi aşa s-a aflat că poliţiştii erau de fapt chiar tâlharii. Dosarul celor doi foşti poliţişti are un nou termen pe 22 octombrie, când magistraţii vor continua audierile impuse în această cauză.

Citit 3223 ori Ultima modificare Luni, 24 Septembrie 2012 22:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.