Reţea de proxeneţi distrusă de procurori - Unul arestat, doi în libertate

Reţea de proxeneţi distrusă de procurori - Unul arestat, doi în libertate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii DIICOT Galaţi au reuşit să pună capăt unei afaceri ce data din anul 2010 şi din care trei bărbaţi au reuşit să strângă bani frumoşi, prin racolarea fetelor şi obligarea lor să se prostitueze


Cei trei proxeneţi, Ştefan Neagu, zis „Fanţu”, Cristian Nicolae Borş şi Traian Tacu, zis „Burata” au intrat în vizorul procurorilor care i-au prins în urma unor percheziţii desfăşurate pe 19 septembrie în opt locaţii diferite. În urma percheziţiilor, anchetatorii au audiat 15 persoane, dar au decis că doar cei trei trebuie anchetaţi în stare de arest preventiv. S-au emis mandatele de reţinere şi cei trei au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă. În urma deciziei magistraţilor de la Tribunalul Galaţi, doar Ştefan Neagu a primit mandat de arestare pentru 29 de zile. Ceilalţi doi nu au voie să părăsească ţara timp de 30 de zile. Decizia a fost însă atacată cu recurs atât de Neagu, cât şi de procurorii DIICOT.

Racolare pe bază de sentimente

Afacerea celor trei a început în iulie 2010, când Ştefan Neagu, ajutat de Daniela Pralea, a racolat o fată din Tuluceşti şi a trimis-o în Italia să se prostitueze. Fetei i se promitea un loc de muncă în străinătate, dar şi o relaţie amoroasă e lungă durată. Anchetatorii susţin că, după ce reuşeau să le atragă alături de ei, proxeneţii foloseau constrângerea fizică şi morală pentru a fi siguri că fetele nu vor fugi. Pentru o perioadă, cei doi s-au mulţumit doar cu veniturile aduse de prima victimă, banii câştigaţi de fată fiiind în totalitate însuţiţi de ei. Ulterior, la începutul lui 2011, Neagu s-a aliat cu Traina Tacu şi Cristian Borş şi, împreună cu Daniela Pralea, au reuşit să racoleze mai multe fete. Printre cele 12 fete racolate se aflau şi două minore. Fetele au fost transportate şi cazate în România, Italia, Spania, Elveţia, Anglia, Irlanda şi Germania. Aceastea au fost statele în care fetele au fost obligate să practice prostituţia.

Banii veneau prin transfer

Procurorii au aflat pe parcursul anchetei că Ştefan Neagu se ocupa cu racolarea fetelor din localităţile rurale limitrofe Galaţiului, el fiind liderul reţelei infracţionale. Cei trei foloseau aceeaşi metodă de racolare pentru toate fetele, metodă utilizată de altfel de mulţi dornici de îmbogăţire. Ei le atrăgeau pe fete promiţându-le relaţii amoroase de lungă durată şi locuri de muncă foarte bine plătite în străinătate. În loc de muncă sigură şi bine plătită, fetele erau obligate să practice prostituţia şi apoi să trimită toţi banii prin Western Union, Moneygram şi Smith&Smith către liderul grupului sau către alţi prieteni ai acestuia. Neagu, care se lăuda că are o vechime în "meserie" de 11-12 ani, era cel care investea ulterior banii fie în imobile, fie în autoturisme. În perioada în care se făceau racolările, Cristian Borş are arestat preventiv în altă cauză, el fiind acuzat de tâlhărie. Acesta era şi motivul pentru care Borş ţinea legătura telefonic cu restul membrilor grupării. Acum, procurorii au reuşit să pună capăt afacerii, iar cei trei bărbaţi dornici de îmbogăţire pe spatele fetelor exploatate vor da socoteală în faţa justiţiei. Până vor primi pedepsele, Neagu, Borş şi Tacu aşteaptă decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Galaţi, care vor decide dacă decizia dată la Tribunal este corectă sau nu.

Citit 12587 ori Ultima modificare Marți, 25 Septembrie 2012 23:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.