Trei traficanţi de droguri au fost deferiţi justiţiei

Trei traficanţi de droguri au fost deferiţi justiţiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii DIICOT au finalizat rechizitoriul dosarului în care trei gălăţeni sunt acuzaţi de trafic de droguri de mare risc şi au trimis cauza spre judecare la Tribunalul Galaţi. Cercetările în acest dosar au început în iulie, atunci când procurorii au fost sesizaţi că Ovidiu Ilaşc comercializează droguri de mare risc pe raza municipiului Galaţi. Anchetatorii au aflat la acel moment şi faptul că inculpatul intenţiona să aducă în România, din Italia, o cantitate mare de JWH-018, substanţă cunoscută ca drog de mare risc. Ilaş intenţiona să comercializeze drogurile către diverşi consumatori prin intermediul lui Cosmin Radu Ciobotaru.

Începerea anchetei

Având toate aceste date, procurorii au apelat la un investigator sub acoperire, care, pe 17 iulie, s-a întâlnit, în  zona  Liceului Metalurgic nr. 3, cu Cosmin Radu Ciobotaru zis „Dexter”, care a venit însoţit de Ovidiu Ilaşc, zis "Moşu", şi Adrian Ilaşc.

Ovidiu Ilaşc i-a oferit agentului 500 de grame de drog pentru preţul de 25 de lei pe gram. Ba mai mult, Ilaşc s-a lăudat că mai are încă 300 de grame din acelaşi drog. Pentru a-şi convinge cumpărătorul, inculpatul i-a oferit acestuia chiar şi o mostră gratuită din drogul aflat la vânzare.

Drogurile primite au fost supuse analizei de laborator pentru a se constata despre ce substanţă este vorba. A doua zi, procurorii au supravegheat operaţiunea de vânzarea a celor 800 de grame de drog. La tranzacţionare au participat Cosmin Radu Ciobotaru, Ovidiu Ilaşc şi Adrian Ilaşc, care au fost şi fost reţinuţi de procurori.

Ovidiu Ilaşc şi Cosmin Ciobotaru au încercat să fugă, dar au fost prinşi de anchetatori.

Aproximativ un kilogram de droguri

„La momentul depistării, pe lângă respectiva cantitate de drog - obiect al tranzacţiei ce era purtată de către inculpatul Adrian Ilaşc într-o sacoşă, sub forma unor calupuri neregulate de substanţă solidă de culoare maronie, asupra acestuia au fost găsite alte 20 de plicuri transparente autosigilante ce conţineau câte o bucată de substanţă solidă de culoare maronie de circa un gram, iar asupra inculpatului Ovidiu Ilaşc alte 29 de plicuri similare, precum şi un bilet de avion pe numele acestuia, pe ruta Milano - Bucureşti Otopeni, pentru data de 15.07.2012”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

În urma analizelor de laborator, anchetatorii au constata că toate plicurile conţineau acelaşi drog de mare risc, JWH-018, în total fiind  753,21 de grame.

După reţinerea celor trei inculpaţi prinşi în flagrant, procurorii au făcut şi percheziţii la domiciliile lor, confiscând încă 205 grame de JWH-018. Cei trei au fost reţinuţi iniţial pe bază de ordonanţă, ulterior primind mandate de arestare preventivă.

Cercetarea procurorilor în cazul lor s-a încheiat, dosarul primind deja termen la Tribunalul Galaţi pe data de 7 noiembrie.

Citit 3989 ori Ultima modificare Luni, 01 Octombrie 2012 23:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.