Dosarul „Case ilegale pentru magistraţi”: Schimb de apartamente în familia judecătoarei Mariana Ghena

Dosarul „Case ilegale pentru magistraţi”: Schimb de apartamente în familia judecătoarei Mariana Ghena
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

O altă judecătoare anchetată pentru fals în declaraţii este Mariana Ghena, fosta preşedintă a Curţii de Apel Galaţi, în prezent judecător la secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Magistratul este acuzat că a primit în 2001 un apartament social, situat pe strada Tecuci, la blocul V3B, de la Primăria Galaţi, deşi avea deja o locuinţă proprietate personală. Contractul de închiriere a fost prelungit de familia Ghena până în 2005, când au declarat la notariat că „nu deţinem nicio locuinţă proprietate personală sau din fondul de stat”. Apartamentul închiriat de la Primăria Galaţi, în care a locuit familia Ghena, a fost cumpărat de tatăl judecătoarei, după ce aceasta a renunţat la contract.

În documentele anchetatorilor, Mariana Ghena şi soţul ei, avocat în Baroul Galaţi, figurează şi cu un imobil situat pe strada Regiment 11 Siret (imobil dobândit încă din 1997). Apartamentul părinţilor Marianei Ghena, situat pe strada Miron Costin, este trecut pe lista apartamentelor aparţinându-i magistratului.

Anchetatorii nu au uitat nici de apartamentul din Bucureşti deţinut de soţul magistratului.

Din păcate nu am putut verifica dacă magistratul şi-a trecut toate aceste imobile în declaraţiile de avere depuse la Consiliul Superior al Magistraturii, deoarece documentele cu pricina sunt fie goale, fie nu se pot deschide din cauza unor erori tehnice. Cert este faptul că Mariana Ghena este încă un nume pe lista magistraţilor cercetaţi pentru că au obţinut ilegal apartamente sociale din fondul locativ.

Citit 5148 ori Ultima modificare Marți, 16 Octombrie 2012 16:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.