Dosarul "Case ilegale pentru magistraţi": Familia Leau, anchetată în aceeaşi cauză

Dosarul "Case ilegale pentru magistraţi": Familia Leau, anchetată în aceeaşi cauză
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În dosarul în care apar numele mai multor magistraţi anchetaţi că au primit case ilegal de la stat figurează şi procurorii Dorina şi Sorin Leau. Dorina Leau a fost prim procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, actualmente fiind procuror la secţia judiciară din cadrul aceluiaşi parchet. Soţul său, Sorin Leau, a fost prim procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, apoi procuror la Parchetul de pe lângă Tribunal, iar în prezent lucrează la DIICOT.

Cei doi sunt acuzaţi că au primit de la Primăria Galaţi un apartament situat pe strada Tecuci, în anul 1999, pe care l-au cumpărat în 2007. Între timp însă, în 2003 mai exact, cei doi magistraţi şi-au cumpărat un apartament pe Bulevardul Dunărea. În 2007, familia Leau îşi mai cumpără un apartament pe strada Siderurgiştilor. Anchetatorii susţin că sunt date conform cărora cei doi procurori mai deţin şi alte imobile, în judeţul Vrancea şi în municipiul Focşani.

În declaraţia de avere depusă în 2006, Dorina Leau declară că a cumpărat apartamentul de pe strada Tecuci. În declaraţia din 2007, magistratul precizează că a vândut o garsonieră, imobil care nu apare însă în declaraţiile de avere anterioare, şi a cumpărat apartamentul din Siderurgiştilor. Garsoniera apare însă în declaraţia de avere depusă de Sorin Leau în 2006.

Numele celor doi procurori nu apar în rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale dispusă de procurorii Parchetului general, dar nici nu se ştie ce s-a întâmplat în ancheta cu privire la faptele lor.

"Viaţa liberă" va continua serialul „Case ilegale pentru magistraţi”, dezvăluind identitatea tuturor celor acuzaţi că au primit apartamente sociale din fondul de stat.

Citit 3953 ori Ultima modificare Marți, 23 Octombrie 2012 17:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.