Dosarul "Case ilegale pentru magistraţi": Familia Leau, anchetată în aceeaşi cauză

Dosarul "Case ilegale pentru magistraţi": Familia Leau, anchetată în aceeaşi cauză
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În dosarul în care apar numele mai multor magistraţi anchetaţi că au primit case ilegal de la stat figurează şi procurorii Dorina şi Sorin Leau. Dorina Leau a fost prim procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, actualmente fiind procuror la secţia judiciară din cadrul aceluiaşi parchet. Soţul său, Sorin Leau, a fost prim procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, apoi procuror la Parchetul de pe lângă Tribunal, iar în prezent lucrează la DIICOT.
Cei doi sunt acuzaţi că au primit de la Primăria Galaţi un apartament situat pe strada Tecuci, în anul 1999, pe care l-au cumpărat în 2007. Între timp însă, în 2003 mai exact, cei doi magistraţi şi-au cumpărat un apartament pe Bulevardul Dunărea. În 2007, familia Leau îşi mai cumpără un apartament pe strada Siderurgiştilor. Anchetatorii susţin că sunt date conform cărora cei doi procurori mai deţin şi alte imobile, în judeţul Vrancea şi în municipiul Focşani.
În declaraţia de avere depusă în 2006, Dorina Leau declară că a cumpărat apartamentul de pe strada Tecuci. În declaraţia din 2007, magistratul precizează că a vândut o garsonieră, imobil care nu apare însă în declaraţiile de avere anterioare, şi a cumpărat apartamentul din Siderurgiştilor. Garsoniera apare însă în declaraţia de avere depusă de Sorin Leau în 2006.
Numele celor doi procurori nu apar în rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale dispusă de procurorii Parchetului general, dar nici nu se ştie ce s-a întâmplat în ancheta cu privire la faptele lor.
"Viaţa liberă" va continua serialul „Case ilegale pentru magistraţi”, dezvăluind identitatea tuturor celor acuzaţi că au primit apartamente sociale din fondul de stat.

Citit 3770 ori Ultima modificare Marți, 23 Octombrie 2012 17:44

6 comentarii

 • postat de Lica
  Vineri, 26 Octombrie 2012 12:41
  Familia Leau asta ca si ceilalti magistrati din Galati "muritori de foame", de ce nu sunt trimisi in judecata toti acesti magistrati?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alo!!? Redactia? (II)
  Joi, 25 Octombrie 2012 16:58
  Stii? Ma tot uit cum urmaresti postarile mele si imi dau seama ca esti o fire violenta, cred ca te porti urat acasa...Tu ma intrebi cu privire la articol? Da, mi-am spus cuvantul, am aratat ca nu mai cred nimic ce apare dintr-o singura sursa si ce e rodul unor investigatii din bucatarie, fara intalnirea unor oameni reali.. Daca cele spuse de mine sunt adevarate, ca tanti si cu nenea Paula fac viata amara tuturor vecinilor, atunci incepi sa te indoiesti de sursa? Sau tu esti prea implicat...sau tu nu vrei sa se stie de aceste lucruri...Am inteles! Ai si tu un interes. Dar, de ce nu accepti sa vorbim de interesele tale? Doare?...
  0
  0
  Raportează
 • postat de pentru vecini
  Joi, 25 Octombrie 2012 08:33
  Vad ca te tot legi de procuroarea Paula Tanase. Despre articol ai de comentat ceva? Datele din articol sunt false sau adevarate? Daca nu stii, taci draqu din gura si nu te mai baga in seama neintrebat.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alo!? Redactia? Suntem vecinii...
  Miercuri, 24 Octombrie 2012 21:30
  Deci, sa recapitulam: VL rescrie articole si materiale de prin 2005-2006 de cand sufla la presa tanti Paula informatiile astea, iar ea contesta orice solutie a dat Inalta Curte, precum si Hotararea CSM-ului pentru actele de indisciplina privind modul in care a condus aceasta cauza. VL merge pe o singura sursa, iar oamenii incep sa sesizeze ca ANCHETA PENALA e un fel de ANCHETA DE BUCATARIE, dar nu una de nivelul Agathei Christie...

  EI, NOI IN CONTINUARE, POSTAM PENTRU CITITORII POSTARILOR NOASTRE, UN PUBLIC FIDEL NOUA. Deci, ce calitati manageriale sa aiba TANTI PAULA, daca ea A FACUT PLANGERI PENALE IMPOTRIVA TUTUROR VECINILOR EI? CA VECINII EI SUNT TORTURATI DE ASEMENEA PLANGERI? CA EA ARE DREPTURI MAI MULTE? Ce poti sa te astepti de la un om care se supara pe tot satul.... Invit toti cititorii sa se intereseze de tanti Paula pe la cunostinte care stau in blocul ei pentru a afla ce mizerii le face ea vecinilor... Daca afla din doua surse, oricum investigatia lor va fi mai buna decat cea a VL...
  0
  0
  Raportează
 • postat de negonic
  Miercuri, 24 Octombrie 2012 09:17
  So tot traiesti din leafa de bugetar ,daca in 4 ani (2003-2007),poti sa-ti cumperi 4 (patru ) apartamente !Sunt multe despus ,dar nimeni nu baga in seama articolele ,daramite comentariile cititorilor .
  0
  0
  Raportează
 • postat de CALIN GHEORGHE
  Miercuri, 24 Octombrie 2012 08:24
  IN ATENTIA PUBLICULUI GALATEAN- NU VA LASATI INSELATI-MAFIEI IMOBILIARE
  Imobilul din Galati,str.traian nr.421 obtinut pe cai ilicite infractional de catre NICOLAUA DANIEL VALERIU si NICOLAUA ANISOARA cu domiciliul in Galati,str.Siderurgistilor,nr.38, bl. A4A,apt.50.
  Se afla pe instantele portal Galati civil si penal cu obiect anularea contractului de vanzare cumparare nr.6585/10.12.2003. ex. dosar civil nr.14023/233/2008 a Curtii de Apel Galati, dosar penal nr.8832/233/2012 a judecatoriei Galati, dosar penal nr.3396/P/2011, Dosar penal nr.259/P/2011 si nr.164/P/2012 a DNA,ce se afla in cercetari penale numitii, SIMILEANU VIORICA (tehnician cadastru din Galati str.feroviarilor nr.5 cu infractiune fals in inscrisuri), SAVIN ISAC (vanzator din Galati str.laminaristilor nr.6,bl.G2, apt.22 cu infractiune inselaciune) si NICOLAUA VALERIU fals in inscris
  NICOLAUA VALERIU ADEMENESTE POTENTIALI CUMPARATORI PRIN INSELACIUNE-ATENTIE POTENTIALI CUMPARATORI PIERDETI BANII-IMOBILUL SE AFLA PE ROLUL INSTANTELOR DAT LA PUBLICITATE NATIONALA
  PRORIETAR-CALIN GHEORGHE PRIN DEC.CIV.NR.1416/14.11.2003 A CURTII DE APEL
  PRECIZEZ ILICITUL OBTINERII INFRACTIONALE A IMOBILULUI FIIND FAVORIZAT DE PRESDINTELE JUDECATORIEI OANCEA DIANA MIHAELA, ULTERIOR INFRACTIUNEA FIIND FAVORIZATA DE PARCHETELE GALATENE
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.