Noi dezvăluiri ale fostului director al SNIF Galaţi
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Noi dezvăluiri ale fostului director al SNIF Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fostul director al SNIF Galaţi acuză conducerea centrală * Mihai Ionaşcu spune că distrugerea sucursalei de la Galaţi a fost dirijată de la Bucureşti


 În urma seriei de dezvăluiri privind modul în care a fost executată silit Societatea Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (SNIF), sucursala Galaţi, omul care s-a ocupat de destinele acestei sucursale a ţinut să precizeze anumite lucruri. Conform acestuia, el s-a simţit obligat să facă aceste dezvăluiri, după ce a fost acuzat de fostul director general al SNIF, Ion Vorel, de complicitate la distrugerea societăţii pe care o avea sub oblăduire. „Începând din anul 2009, domnul Vorel a deţinut, simultan, pe lângă funcţia de director general al SNIF Bucureşti, şi funcţia de director al sucursalei Brăila. Scopul acestui cumul de funcţii nu a fost altul decât prăduirea celor mai bune utilaje din patrimoniul SNIF, în detrimentul celorlalte sucursale din ţară şi aducerea acestora acestora la sucursala Brăila, în speranţa cumpărării ulterioare a lor cu preţuri de nimic. De fapt, aşa a aflat domnul director de lipsurile de utilaje de la alte sucursale, precum Constanţa şi Braşov. Dacă un director de sucursală nu i se supunea, era forţat să îşi dea demisia, lucru care s-a şi petrecut la sucursala Tulcea, sau erau numiţi directori noi apropiaţi lui, aşa cum s-a întâmplat la sucursala Constanţa”, susţine Mihai Ionaşcu. Conform acestuia, oamenii din Brăila ar fi ajuns pe funcţii de răspundere în cadrul SNIF în toată ţara. Mai mult, fostul director al SNIF Galaţi susţine că intenţionat s-au pierdut la Bucureşti procesele SNIF. „La procesul intentat SNIF de către Ultimex, domnul Vorel era în funcţia de director general al SNIF Bucureşti, iar societatea nu a fost reprezentată de juristul coordonator Mihai Dorin Eugeniu, ci de domnul Cristian Dorobanţu. Acesta din urmă era tot un jurist din Brăila, a fost transferat la Bucureşti şi se face vinovat de faptul că a uitat să timbreze prima contestaţie a executării silite, motiv pentru care procesul a şi fost pierdut”, a mai declarat Ionaşcu, pentru "Viaţa liberă". „În ceea ce mă priveşte, am fost numit în funcţia de director al sucursalei Galaţi după ce societatea pierduse procesul cu Ultimex, iar sentinţa Tribunalului Galaţi fusese deja executată. După nouă luni, la data de 4 ianuarie 2012, mi-a încetat contractul de muncă la SNIF, iar prin decizia numărul 2 din 4 ianuarie 2012, domnul Vorel a fost numit, prin cumul de funcţii şi retribuit suplimentar, director şi la sucursala Galaţi”, mai spune Ionaşcu. Mai mult, conform acestuia, utilajele funcţionale rămase la SNIF Galaţi ar fi fost mutate la Brăila. „Toate cele relatate fac parte şi din dosarul de anchetă întocmit de Corpul de Control al Ministrului Agriculturii, din septembrie 2011”, mai susţine Ionaşcu.
În ediţiile viitoare ale "Vieţii libere" vom prezenta şi modul în care vede Ion Chiriţă executarea SNIF. Chiriţă este patronul SC Scavi Construct SRL, societatea ce avea datorii către SNIF în momentul executării.

Citit 3150 ori Ultima modificare Duminică, 28 Octombrie 2012 14:43

3 comentarii

 • postat de alexandru p.
  Luni, 29 Octombrie 2012 14:06
  Ce este periculos este resemnarea dand vina pe Iliescu si pe Roman.Nu hotii sunt astea alde Vorel, Basturea, Ionascu, Chirita si multi altii care trebuie sa plateasca si sa raspunda penal dupa gravitatea faptelor sale. Cine sparge gheata cine se sesizeaza s-ai cheme in justitie pentru a da socoteala pentru faptele lor hotesti.
  0
  0
  Raportează
 • postat de alina
  Luni, 29 Octombrie 2012 11:48
  Astept cu nerabdare punctul de vedere al lui Chirita.El oricu, e doctor in inginerii financiare. Si daca nu ma insel are un nas care era procuror pe la Parchetul Galati.Oare cine e?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Agricultor
  Luni, 29 Octombrie 2012 07:12
  Distrugerea intreprinderilor de imbunatatiri funciare a avut cel mai tare soc in 1990 sub ochii specialistului in domeniu si presedinte a tarii. De ce? Pentru ca agricultura de mare performanta din Romania trebuia distrusa. Din exportatori de produse agricole trebuia sa devenim importatori. Instalatiile din aluminiu, cablurile din aluminiu au devenit ceaune. Cablurile din cupru si gurile de apa au fost colectate de tuciurii care le-au predat, constiinciosi, la centrele de colectare. Iar secetele din 1992, 1998, 2012 au lovit in plin. Ce au mai furat cei ca Vorel sunt mizilicuri. Daca era razboi atomic, agricultura nu ar fi fost distrusa in asemenea hal.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.