Patru judecători candidează pentru postul de preşedinte al Tribunalului Galaţi

Patru judecători candidează pentru postul de preşedinte al Tribunalului Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Patru judecători de la Tribunalul Galaţi au intrat în lupta pentru postul de preşedinte al instanţei. Concursul a început la Institutul Naţional al Magistraturii şi se va încheia pe 12 decembrie.

Cei care au intrat în cursă au de trecut mai multe probe, printre care şi testarea psihologică. Diana Mihaela Oancea, Robert George Florea, Anca Pungoci şi Anişoara Cucoş şi-au pregătit proiectele de management, pe care le vor susţine în perioada 16-17 noiembrie. Cei patru candidează pentru funcţia de preşedinte, dar Diana Oancea şi Anişoara Cucoş, si-au depus candidatura şi pentru postul de vicepreşedinte. Cele doua judecătoare vor intra în concurs pentru funcţia de vicepreşedinte alături de Luminiţa Benescu. În prezent, funcţia de preşedinte al Tribunalului Galaţi este ocupată de magistratul Carmen Sandu, care se află la al doilea mandat.

Diana Mihaela Oancea a fost preşedintele Judecătoriei Galaţi până la 1 septembrie 2012, când a promovat la Tribunal. Magistratul avea decizie pentru funcţia de conducere până în 2014, fiind la al doilea său mandat de preşedinte.

Lupta este mult mai simplă la Judecătoria Galaţi, unde, un singur judecător şi-a exprimat dorinţa să devină şef. Este vorba despre Răzvan Dicu, cel care acum ocupă postul de şef cu delegaţie, în urma plecării Dianei Oancea. Nici pentru funcţia de vicepreşedinte la această instanţă nu s-au înscris mai mulţi candidaţi. Singura care a intrat în luptă este Geanina Elena Dediu.

Gălăţenii au trecut cu brio de analiza dosarelor, toţi fiind declaraţi admişi. Până pe 11 noiembrie, toţi candidaţii vor da testarea psihologică. Pe 16 şi 17 noiembrie se vor susţine proiectele referitoare la exercitarea atribuţiilor specifice funcţiilor de conducere, iar pe 2 decembrie va avea loc testarea scrisă privind managementul, comunicarea şi resursele umane.

Concursul este organizat pentru ocuparea a 133 de posturi de conducere vacante de preşedinte şi vicepreşedinte la nivelul instanţelor din România.

Citit 5516 ori Ultima modificare Joi, 08 Noiembrie 2012 17:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.