Înalta Curte a respins arestarea preventivă a inculpaţilor din noul dosar al lui Mihail Boldea

Înalta Curte a respins arestarea preventivă a inculpaţilor din noul dosar al lui Mihail Boldea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins, vineri, recursul procurorilor DIICOT faţă de cercetarea în libertate a inculpaţilor din noul dosar de înşelăciune şi evaziune fiscală al lui Mihail Boldea. Decizia instanţei supreme este definitivă.

Fostul deputat Mihail Boldea este arestat deja într-un alt dosar, în care este judecat pentru înşelăciuni imobiliare.

Curtea de Apel Galaţi a respins, în 26 octombrie, cererea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) de arestare a lui Mihail Boldea şi a celorlalte patru persoane care fuseseră reţinute în noul dosar de înşelăciune şi evaziune fiscală - Mircea Bivol, George Hristu, Andrei Mădălin Petrea şi Eugen Roşu. Reprezentantul departamentului de comunicare al Curţii de Apel Galaţi, Irina Popa, a declarat că în cazul lui Mircea Bivol s-a dispus interdicţia de a nu părăsi localitatea.

În 24 octombrie, procurorii DIICOT Galaţi au emis ordonanţă de reţinere pentru Mihail Boldea şi au cerut Curţii de Apel Galaţi arestarea lui preventivă pentru 29 de zile. În acest dosar, procurorii i-au reţinut şi pe Mircea Bivol, George Hristu, Andrei Mădălin Petrea şi Eugen Roşu.

În noul dosar, Mihail Boldea este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la înşelăciune, instigare la evaziune fiscală şi inducere în eroare a unor instituţii publice privind execuţia unor lucrări, Boldea fiind acuzat că nu ar fi înregistrat în documentele contabile aceste operaţiuni, derulate în 2011.

Fratele lui Mihail Boldea, Valentin, este cercetat în acest dosar pentru complicitate la comiterea infracţiunii de înşelăciune, procurorii dispunând în cazul lui măsura interdicţiei de a părăsi ţara.

Citit 3160 ori Ultima modificare Vineri, 09 Noiembrie 2012 17:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.