Tentativă de fraudă: Concursuri false în plicurile RCS-RDS

Tentativă de fraudă: Concursuri false în plicurile RCS-RDS
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ultima vreme, din ce în ce mai multe persoane se gândesc cum să facă rost de bani păcălindu-şi semenii. Ideile de făcut bani au fost multe, cea mai cunoscută fiind cea a concursurilor telefonice, la care oamenii erau obligaţi să cumpere cartele telefonice reîncărcabile. De curând a mai apărut o astfel de idee. Este vorba despre un concurs, chipurile, organizat de firma RCS-RDS.

Concurs în factură

Gălăţenii au primit în plicurile cu factura de la cablu şi o hârtie prin care erau anunţaţi că au câştigat 12.000 de euro. Alături de anunţ este trecut şi un număr de telefon la care oamenii ar trebui să sune pentru revendicarea premiului. „Compania RCS-RDS doreşte să vă înştiinţeze oficial că, fiind titularul abonamentului RCS-RDS în baza noastră de date, cu ocazia sărbătorilor de iarnă fondatorii şi finanţatorii noştri din Grecia au efectuat extragerea aleatorie a 1.000 de abonaţi RCS-RDS. Stimate client, vă înştiinţăm oficial la domiciliu că numărul dumneavoastră RCS-RDS se află printre cele 1.000 de numere câştigătoare ale unui premiu de 12.000 de euro”, se arată în hârtiile primite de abonaţi.

„Aveau toate datele mele”

Unul dintre abonaţii RCS-RDS a sunat la numărul de telefon trecut în anunţ pentru a afla mai multe detalii. „Am sunat şi le-am spus că am primit această hârtie. Le-am spus cum mă cheamă şi nu m-au mai întrebat decât vârsta şi dacă mai lucrez sau nu. În rest aveau toate datele mele. Ştiau şi cât e valoarea facturii şi când trebuie să o plătesc. Aveau foarte multe amănunte. Mi-au spus că voi fi contactat de un director al BCR Bucureşti, care îmi va spune cum pot intra în posesia premiului. Nu a durat mult şi am fost sunat de un domn, care s-a prezentat a fi de la bancă. Mi-a spus că nu am voie să iau legătura cu nimeni şi că trebuie să merg urgent la un Western Union pentru a plăti 2.400 de lei, suma aferente taxelor şi impozitelor pentru premiu. Tot el mi-a spus că trebuie să le dau un cont din bancă, indiferent de bancă, pentru a-mi vira premiul”, ne-a povestit bărbatul.

„Câştigătorul” nu a urmat paşii indicaţi, pentru că şi-a dat seama că este de fapt o farsă. Bărbatul este însă deranjat de faptul că cineva i-a violat corespondenţa. „Am venit la dumneavoastră pentru că nu vreau ca aceste persoane să reuşească să păcălească lumea. Sunt oameni care chiar cred că au avut noroc şi se încântă la astfel de prostii”, a conchis abonatul RCS-RDS.

Firma susţine că nu are nicio implicare

Deşi hârtiile cu pricina ajung la abonaţi în plicurile cu facturile RCS-RDS, firma susţine că nu are nicio legătură cu această tentativă de fraudă. „Persoane rău intenţionate, împotriva cărora compania va formula plângere penală, desfac plicurile cu facturile RCS-RDS şi inserează mesaje false legate de o falsă extragere a 1.000 de abonaţi din baza de date a companiei, pretins câştigători ai unor sume de bani. Compania atrage atenţia clienţilor săi că RCS-RDS nu a transmis în niciun moment o astfel de informare către abonaţi. RCS-RDS nu derulează în acest moment tombole şi promoţii cu premii constând în bani. Ca atare, oricine vă oferă astfel de premii, nu are legătură cu RCS-RDS”, se arată într-un comunicat al firmei RCS-RDS.

Cei care primesc astfel de hârtii sunt rugaţi să sune la poliţie pentru a se putea lua măsurile legale împotriva celor care fac astfel de fraude.

Citit 5405 ori Ultima modificare Luni, 17 Decembrie 2012 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.