Acuzat de trafic de ţigări şi de valută falsă, Panetta a fost deferit justiţiei

Acuzat de trafic de ţigări şi de valută falsă, Panetta a fost deferit justiţiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii DIICOT Galaţi au finalizat ancheta în ceea ce îl priveşte pe italianul Isidoro Giovanni Panetta, acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat cu scopul obţinerii de foloase materiale din contrabanda cu ţigări. Panetta a fost arestat în februarie 2013, după ce procurorii au efectuat mai multe percheziţii domiciliare. „Activitatea infracţională astfel concretizată reprezintă rezultatul coerent al organizării, planificării şi execuţiei inculpaţilor Panetta Isidoro Giovanni, Covaci Sergiu, Nistor Ion şi Nistor Georgeta, luând amploare şi prin aportul - sustras caracterului organizat - al învinuiţilor Arbuz Iulia, Chiriac Alexandru, Sacajiu Veaceslav - pe palierul de introducere în ţară şi preluare a ţigărilor de contrabandă şi Bunea Cătălin, Oprea Ion, Moise Marian şi Dănăilă Ionel - pe palierul de distribuţie/redistribuţie”, se arată în rechizitoriul procurorilor DIICOT.

După ce i-a fost închisă pizzeria pe care o deţinea pe strada Nicolea Bălcescu, Panetta s-a gândit că ar putea face bani frumoşi din contrabanda cu ţigări. Astfel s-a împrietenit cu Sergiu Covaci, cetăţean moldovean şi român, rezident în localitatea Giurgiuleşti, Republica Moldova.

Panetta a profitat de relaţia de prietenie pe care o avea Covaci cu Ion şi Georgeta Nistor, şi a iniţiat activitatea de contrabandă cu ţigări prin Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi - Rutier.

În acest sens, Sergiu Covaci introducea ţigările în ţară prin disimularea acestora în spaţiile ascunse ale autovehiculelor cu care circula, sustrăgându-le astfel controlului de frontieră, urmând ca mai apoi, după ce erau descărcate la imobilul inculpatului Ion Nistor (care oferea şi toate facilităţile logistice de intervenţie la spaţiile ascunse al autovehiculelor, inclusiv developarea roţilor rulante), să fie preluate de către inculpatul Isidoro Giovanni Panetta, care asigura distribuţia acestora pe raza municipiilor Galaţi şi Brăila.

După ce Panetta a intrat în vizorul poliţiştilor, primind şi o amendă pentru contrabandă în 2012, ţigările introduse ilegal în ţară erau depozitate la Georgeta şi Ion Nistor.

„Prejudiciul total cauzat de membrii grupului infracţional prin introducerea în mod ilegal în ţară, în mod repetat, a cantităţilor de ţigări, astfel cum rezultă din materialul probator administrat în cauză este de 635.100 lei”, se mai arată în rechizitoriul procurorilor.

Pe parcursul anchetei, procurorii au demonstrat şi faptul că Panetta a introdus în ţară valută falsă. „Inculpatul Panetta Isidoro Giovanni, prin intermediul altor persoane, introducea valuta contrafăcută din Republica Moldova, la comandă, iar pentru sume ce depăşesc 2.000 euro, cerea un avans 20 la sută, suma ce trebuia plătită fiind de 35-40 la sută din suma contrafăcută ce urma a fi livrată”, se arată în rechizitoriu.

În februarie anul acesta, Isidoro Giovanni Panetta, Ion Nistor, Georgeta Nistor şi Sergiu Covaci au ajuns după gratii. Acum ei vor da socoteală, fiind judecaţi de magistraţii Tribunalului Galaţi.

Citit 1998 ori Ultima modificare Marți, 11 Iunie 2013 18:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.