A rănit doi poliţişti într-un accident de circulaţie. Vezi detaliile unui scenariu de film

A rănit doi poliţişti într-un accident de circulaţie. Vezi detaliile unui scenariu de film
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un accident petrecut pe 28 aprilie 2013 pe DN 25 a devenit subiect de anchetă pentru procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi. Iniţial ancheta a fost făcută de procurorii din Lieşti, aceştia declinându-şi competenţa în urma audierii martorilor accidentului. În accidentul respectiv au fost răniţi doi poliţişti, aflaţi în timpul serviciului.

Ancheta a fost începută cu autor necunoscut, dar, la câteva zile, autorul s-a prezentat la parchet pentru a-şi recunoaşte fapta. Este vorba despre Constantin Davidescu, care a susţinut în faţa procurorilor că el este cel care a provocat accidentul. Martorii audiaţi în dosar, care au relatat întreaga poveste, au contrazis declaraţia dată de Davidescu, ceea ce i-a făcut pe anchetatori să extindă cercetările.

Astfel s-a aflat că accidentul a fost provocat de Vasile Ciochină şi nu de cel care recunoscuse fapta. Procurorii au strâns probe şi au arătat că, pe 28 aprilie, Vasile Ciochină, deşi nu poseda permis de conducere, a luat maşina cumnatului său şi a plecat la plimbare, fiind însoţit şi de o femeie. Pe DN 25, bărbatul s-a întâlnit cu un echipaj de poliţie, care i-a făcut semn să tragă pe dreapta. Ştiind că nu are carnet, Ciochină a refuzat să oprească la semnalele oamenilor legii. Aşa a început o urmărire ca-n filme. Tot ca într-un scenariu bine pus la punct, şoferul a intrat intenţionat în maşina de poliţie, obligând astfel autospeciala să intre pe contrasens. În urma acestei manevre, maşina de poliţie a fost acroşată de un microbuz, care circula regulamentar. În urma impactului, cei doi poliţişti au suferit mai multe leziuni, iar autovehiculele implicate au fost distruse.

Fuga nu l-a scăpat de răspundere

Vasile Ciochină a părăsit locul accidentului împreună cu femeia care îl însoţea. Bărbatul era eliberat condiţionat şi nu avea permis de conducere, aşa că avea suficiente motive să fugă.

Din aceleaşi cauze, probabil, Constantin Davidescu s-a prezentat la Poliţia Rutieră şi a luat toată vina asupra sa. Asta a făcut ca bărbatul să fie acuzat de favorizarea infractorului.

Procurorii gălăţeni au demonstrat adevărul şi l-au reţinut pe 7 iunie pe Vasile Ciochină. Cu toate probele administrate, anchetatorii au solicitata arestarea preventivă pentru inculpat, cerere aprobată de magistraţii Tribunalului Galaţi.

Ancheta este continuată acum de procurori, Vasile Ciochină fiind acuzat de tentativă la omor calificat şi deosibit de grav, în stare de recidivă postcondamnatorie, şi conducerea pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere, iar Constantin Davidescu de favorizarea infractorului, acesta din urmă fiind cercetat în stare de libertate.

Citit 5227 ori Ultima modificare Marți, 11 Iunie 2013 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.