Mihail Boldea, contraatacă din închisoare: Acuzaţii la adresa DNA şi DIICOT
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Mihail Boldea, contraatacă din închisoare: Acuzaţii la adresa DNA şi DIICOT
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După cum se ştie, ex-deputatul Mihail Boldea a fost pus pentru a doua oară în libertate de magistratul care-l judecă. El va rămâne în arest până la momentul când instanţa supremă va da sau nu undă verde hotărârii ieşenilor. Potrivit celor de la Curtea de Apel Iaşi, dosarul a plecat spre Înalta Curte luni, 17 iunie, după ce procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au atacat decizia magistraţilor. Cel mai probabil, Bucureştiul va stabili în această săptămână când se va judeca recursul.

Scandalul mediatic în care a fost implicat fostul politician Mihail Boldea a pornit anul trecut, în martie, când procurorii DIICOT l-au anunţat că are calitatea de inculpat într-un caz în care este considerat iniţiatorul unui grup organizat, împreună cu care a dat un tun imobiliar de un milion de euro. A urmat plecarea intempestivă din ţară a lui Boldea, care apoi a fost adus şi arestat. Din momentul încarcerării, fostul parlamentar a început un soi de război al nervilor, care a făcut mai multe victime colaterale.

I-a denunţat pe cei care-l trimiseseră în judecată

Boldea s-a adresat Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), unde a făcut o serie de denunţuri ale căror ţinte erau oamenii care-l trimiseseră în judecată, cei de la DIICOT şi nu numai. Singurul dosar care a ajuns în instanţă este cel legat de promisiunea făcută lui Boldea de Daniel Troacă, prin care primul ar fi urmat să fie pus în libertate, dacă plăteşte 400.000 de lei. Aici au căzut Troacă, arestat şi condamnat definitiv în acest proces, după ce a ales să recunoască tot ce i-au reproşat cei de la DNA, dar şi un om de afaceri, Nicolae Marin, care a ales calea procesului obişnuit şi se judecă acum la Tribunal, apropiindu-se cu paşi repezi de final. Pentru că afaceristul nu a recunoscut nimic din acuzaţiile celor de la DNA, dosarul, în care martor denunţător este Boldea, s-a disjuns. În cazul care a rămas la Tribunal, apar înregistrări din care reiese faptul că Troacă vorbea la telefon, fix şi mobil, cu Boldea, aflat în arest. Din convorbirile lor se înţelege că Troacă discuta cu un anume Olaru şi îi povestea lui Boldea că omul ar fi discutat cu cei de la DIICOT, care-i promiteau libertatea dacă renunţa la plângerile pe care le făcuse la DNA împotriva lor. Troacă îi spunea lui Boldea că, pentru a-l lăsa liber, anchetatorii vor renunţa la câteva dintre acuzaţii. În dosar mai apare faptul că un procuror DIICOT i-ar fi spus lui Troacă, în prezenţa unui avocat, să renunţe la a-l mai ajuta pe Boldea, şi să-şi vadă de familia lui, dacă vrea să-i fie bine. "Altfel, am eu grijă să nu-ţi mai fie", ar fi spus acesta. Alte interceptări din care să reiasă discuţii directe cu cei de la DIICOT nu există la dosar.

Anul acesta, acelaşi Boldea a reuşit să mai işte un scandal, după ce a denunţat la DIICOT un fost procuror DNA, care între timp s-a mutat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, Mihaela Agheniţei. Ancheta în dosarul cu Troacă a fost făcută de acest procuror, care la rându-i este cercetat de DIICOT pentru că, pe fondul unei presupuse relaţii cu Boldea, ar fi divulgat informaţii din anchetele DNA.

Se pare că fostul politician a avut câte ceva de denunţat şi în „dosarul Aviasan”, dar toate acestea fac parte, cel mai probabil, dintr-o strategie a lui Boldea, care ştie că poate beneficia de o reducere a condamnării în cazul în care denunţurile sale produc efect.

Citit 2477 ori Ultima modificare Marți, 18 Iunie 2013 18:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.