Ape mai limpezi în dosarul fostului şef al Poliţiei Combinatului: Trei ani de judecată pentru cei 44 de hoţi de tablă

Ape mai limpezi în dosarul fostului şef al Poliţiei Combinatului: Trei ani de judecată pentru cei 44 de hoţi de tablă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În dosarul instrumentat de cei de la Crimă Organizată prin care au fost trimişi în judecată 44 de inculpaţi, printre care şi Vasile Hulea, şeful Poliţiei de pe platforma Combinatului, dar şi poliţistul Marian Munteanu, apele par să se limpezească.

În noiembrie 2010, cei 44 au fost acuzaţi de furturi de tablă din Combinat, prejudiciul fiind estimat de procurori la peste 600.000 de lei. Atunci au fost arestaţi cinci dintre cei 44, însă, după eliberarea lor, mai bine de un an şi jumătate procesul a bătut pasul pe loc. Asta din cauza unei excepţii invocate de avocaţi şi acceptate de Curtea de Apel, acolo unde a fost trimis dosarul, din cauza gradului de comisar şef al lui Hulea. Avocaţii au precizat că procesul ar fi trebuit să se judece la Tribunal, deoarece, la debutul anchetei penale, Hulea avea un grad inferior. Acest „conflict de competenţă”, cum este numit în limbaj juridic a fost elucidat de instanţa supremă, dar a ţinut procesul pe loc timp de un an şi şapte luni, după care a ajuns tot pe masa judecătorilor gălăţeni ai Curţii de Apel.

Din septembrie 2012 şi până în ianuarie 2013 s-au dat termene foarte scurte, ajungându-se în situaţia în care în noiembrie 2012 au fost opt întâlniri în instanţă. Din ianuarie 2013, lucrurile au luat o altă turnură, termenele au fost date lunar, totul părând să stea într-o expertiză asupra prejudiciului. Cum aceasta a ajuns la dosar şi a fost studiată de avocaţi, s-a mai dat un termen, 20 iunie, pentru ca aceştia să pregătească apărările clienţilor lor. Potrivit uzanţelor, acesta ar trebui să fie ultimul termen, după care judecătorul să dea şi o sentinţă, la aproape trei ani de judecată la o singură instanţă.

Citit 2458 ori Ultima modificare Marți, 18 Iunie 2013 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.