Condamnări cu suspendare pentru ultraj în bătaia dintre poliţişti şi un grup de tineri

Condamnări cu suspendare pentru ultraj în bătaia dintre poliţişti şi un grup de tineri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În dosarul ultrajului comis împotriva unui poliţist s-au dat primele condamnări care sunt de doi ani, respectiv un an cu suspendare sub supraveghere. Mai exact, instanţa a impus nişte condiţii care nu pot fi încălcate, deoarece măsura suspendării ar putea fi revocată imediat. Termenele de încercare, adică acele perioade în care ei nu mai pot săvârşi alte fapte penale pentru că ar ajunge automat după gratii, sunt şi acestea destul de mari, patru ani, respectiv trei ani.

La începutul lunii mai, Marius Florin Dumitru şi alţi şapte tineri au fost opriţi de o patrulă de poliţie, după ce sărbătoriseră în club naşterea copilului unuia dintre ei. Fiind cu chef, tinerii se manifestau zgomotos, de aceea au şi fost opriţi de patrulă. Potrivit informaţiilor oferite la acel moment, tinerii au refuzat să se legitimeze, poliţiştii au dat cu spray lacrimogen, o parte dintre cei care fuseseră opriţi au fugit şi au încercat să scape, aruncând cu pietre, de poliţistul care-i urmărea. De altfel, poliţistul a ajuns în acea zi şi la spital, apărând ulterior scandalului cu o mână în ghips. Cert este că oamenii legii au chemat ajutoare, i-au încătuşat pe trei dintre tinerii care au stat pe loc, i-au dus la secţie, iar de acolo, aceştia au ajuns la spital, acuzând că au fost bătuţi în secţia de poliţie.

Dosarul s-a aflat în cercetarea Parchetului şi a ajuns la Judecătorie cu Marius Florin Dumitru şi Ovidiu Ştefan Stoian în rol de inculpaţi, primul fiind la acel moment în detenţie, unde a stat cinci luni de zile. Cei doi au mers pe recunoaşterea faptelor aşa cum le-a prezentat procurorul în rechizitoriu, astfel că judecata a mers foarte repede. Magistratul a lăsat deoparte aspectul civil, care se va judeca separat, iar pentru ultraj i-a condamnat pe cei doi astfel: Marius Florin Dumitru a primit doi ani cu suspendare, dispunându-se punerea sa în libertate, dacă nu mai este arestat în alte dosare, iar Ovidiu Ştefan Stoian a primit un an cu suspendare. Fiecare trebuie să achite statului câte 440 de lei, cheltuieli cu ancheta şi procesul. Parchetul nu a făcut recurs în acest dosar, în schimb cei doi condamnaţi au atacat decizia, procesul urmând să se judece la Curtea de Apel.

Citit 3521 ori Ultima modificare Miercuri, 07 August 2013 18:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.