În dosarul contrabandei de alcool: Jîtea şi Milea, "păstraţi" la carceră

În dosarul contrabandei de alcool: Jîtea şi Milea, "păstraţi" la carceră
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Magistraţii Curţii de Apel au menţinut, ieri, prelungirea mandatelor de arestare pentru Liviu Jîtea şi Raluca Milea. După cum se ştie, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe aceştia, alături de alţi 17 inculpaţi, singurii arestaţi fiind însă cei doi.

Conform DIICOT, Jîtea ar fi cel care conduce această grupare, care s-ar fi specializat pe contrabandă cu alcool, procurorii argumentând că omul de afaceri ar încerca să zădărnicească aflarea adevărului dacă ar fi lăsat în libertate. Anchetatorii susţin că Jîtea ar fi încercat să trimită nişte bileţele prin care să le ceară oamenilor din acest dosar să nu vorbească. Jîtea a afirmat ieri că „bileţele” ar fi fost de fapt planul său de acţiune, iar avocaţii au susţinut că, din greşeală, afaceristul vrâncean, în loc să le dea lor foile când ar fi venit la arest, le-ar fi pus în punga cu haine dată să-i fie dusă acasă.

Avocaţii au mai spus şi că ar fi făcut o cerere de strămutare a procesului, în condiţiile în care toţi judecătorii Tribunalului s-ar fi pronunţat în acest dosar, pe diverse cereri făcute de-a lungul cercetării penale, fapt ce-i face incompatibili să mai judece. Ei au mai spus că Tribunalul Galaţi nu ar fi apt să judece pentru că toţi inculpaţii sunt din Vrancea şi fapta s-a petrecut acolo, astfel că dosarul ar fi trebuit dus tot acolo. În replică, procurorul DIICOT a susţinut că partea vătămată Distrigaz Sud are domiciliul în Galaţi, aici s-a făcut ancheta, iar Galaţiul a fost primul sesizat de comiterea infracţiunilor de contrabandă pentru care nu s-au plătit taxe şi impozite la stat.

Citit 1544 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Septembrie 2013 11:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.