Campanie VL „Destine în derivă”: Cioban din Vlădeşti, dispărut în condiţii misterioase

Campanie VL „Destine în derivă”: Cioban din Vlădeşti, dispărut în condiţii misterioase
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un bărbat care în luna noiembrie ar urma să împlinească 37 de ani nu a mai dat nici un semn de viaţă din 2009, când a luat bacul spre judeţul Tulcea


O dispariţie care s-ar putea înscrie cu uşurinţă în seria dramelor legate de destinele ciobanilor din zilele noastre se regăseşte într-un dosar aflat în evidenţa poliţiştilor de la Urmări de mai bine de patru ani. Dosarul lui Florea Jalbă cuprinde câteva file, poliţiştii neavând foarte multe informaţii despre el, deşi a dispărut în urmă cu patru ani.

Datele despre bărbatul născut pe 17 noiembrie 1976 în satul Brăneşti, comuna Vlădeşti, nici nu ar avea cum să fie prea multe. Poveste clasică: sărac, provenit dintr-o zonă fără potenţial, omul a învăţat bine un singur lucru şi anume să păzească turmele. Şi-a găsit de lucru la o stână de oi din localitatea tulceană Ciatalchioi, destinaţie către care a plecat pe 23 august 2009. Urma să ajungă la un mocan cu care se tocmise să-i păzească oile, numai că Florea Jalbă nu a mai fost văzut, oficial, nici de „patron”, nici de familie.

Încercând să afle ce s-a întâmplat cu bărbatul dispărut în condiţii misterioase, despre care nu ştiau dacă a păţit vreun accident pe drum şi nici dacă a ajuns la stână, rudele au anunţat poliţia, cazul fiind preluat de Compatimentul Urmăriri din cadrul IPJ Galaţi. Verificările făcute de oamenii legii până în prezent nu au fost însă de natură să aducă nici un plus de informaţii care să ajute la găsirea bărbatului. O persoană cu semnalmentele lui Florea Jalbă nu a apărut nici ca victimă a vreunei infracţiuni, nici ca autor, nici ca mort cu identitate necunoscută. În aceste condiţii, poliţiştii gălăţeni încă îl mai caută.

Florea Jalbă are tenul deschis, faţa dreptunghiulară, fruntea înaltă şi dreaptă, sprâncene groase, părul şaten cu firul drept, ochii căprui, urechile ovale, medii cu lobul lipit, nasul mediu cârn cu piramida nazală concavă, gura medie, bărbia mare, rotundă. Bărbatul prezintă pe spate, în partea stângă, o cicatrice suturată chirurgical, ca urmare a unei tăieturi de cuţit. Cine are informaţii despre această persoană care pot ajuta la identificarea şi localizarea sa este rugat să anunţe IPJ Galaţi la numărul de urgenţă 112 sau Compartimentul Urmăriri, la numărul 0236/407.000.

Citit 1905 ori Ultima modificare Luni, 09 Septembrie 2013 18:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.