Cei care au jefuit 390.000 de euro, în apel, după o primă sentinţă

Cei care au jefuit 390.000 de euro, în apel, după o primă sentinţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Jaful de 390.000 de euro, comis la Independenţa, care le-a adus condamnări destul de mari celor implicaţi, a ajuns la Curtea de Apel, unde magistraţii le-au prelungit mandatele de arestare celor aflaţi după gratii. În acest dosar, patru inculpaţi au primit pedepse cu închisoarea cuprinse între opt ani şi patru luni şi 11 ani şi jumătate, ei având şi obligaţia de a restitui banii furaţi, iar alţi trei indivizi au primit câte un an cu suspendare, pentru mărturie mincinoasă.

Tâlhăria s-a comis în martie 2011, anchetatorii având mărturia unui participant care a spus că s-a acţionat la pont. Astfel, Nicu Răducanu, zis „Cucu”, şi Anton Ivanciu, zis „Toni”, ştiau că o familie din Independenţa are aceşti bani în casă. Ei ar fi mers la Cernavodă, de unde i-au luat pe Ionuţ Topârceanu, pe Mario Cristian Bădilă şi pe Eduard Tudose şi i-au dus la Independenţa, pentru a pune la cale jaful.

Iată şi condamnările, date de Tribunal în acest dosar: Mario Cristian Bădilă - 11 ani şi jumătate de puşcărie, Ionuţ Topârceanu - opt ani şi jumătate, Nicu Răducanu - opt ani şi patru luni, Ivanciu Anton - opt ani şi patru luni, pentru tâlhărie, iar Tinca Răducanu, Cătălin Răducanu şi Vasile Răducanu, acuzaţi de mărturie mincinoasă, au luat câte un an cu suspendare.

Acum dosarul a ajuns la Curtea de Apel, unde magistraţii au apreciat că persoanele închise reprezintă în continuare un pericol social, din cauza modului în care au acţionat la comiterea jafului, utilizând pistoale şi cagule. Pe 17 octombrie, judecătorii vor decide dacă vor păstra sau nu condamnările Tribunalului în aceeaşi formă.

Citit 3333 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Septembrie 2013 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.