Campanie VL "Destine în derivă": Părinţii şi şcoala pot stopa dispariţia copiilor

Campanie VL "Destine în derivă": Părinţii şi şcoala pot stopa dispariţia copiilor
foto: Vasile Caburgan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dintre cele 63 de persoane declarate dispărute în evidenţele Poliţiei Galaţi, 24 sunt minore * Lipsa comunicării cu părinţii, anturajele dubioase şi lipsa implicării la şcoală sunt doar câţiva dintre factorii care îi determină pe tineri să-şi ia lumea în cap


Dezbaterea organizată de "Viaţa liberă" cu ocazia închiderii campaniei „Destine în derivă” a prilejuit reunirea la aceeaşi masă a câtorva factori adânc implicaţi în fenomenul dispariţiei de persoane. Împreună cu autorităţi care au menirea de a preveni acest fenomen, care tratează cazurile patologice şi cu cei care au competenţa de a le da de urmă celor dispăruţi, am încercat să stabilim care sunt cauzele care îi determină pe oameni, tineri sau vârstnici, sănătoşi sau bolnavi, să plece de lângă cei dragi, dar şi care ar fi soluţiile pe care societatea şi familia ar putea să le adopte ca astfel de situaţii să se întâmple cât mai rar posibil. Copiii şi tinerii constituie o categorie specială a dispăruţilor, extrem de vulnerabilă, pericolul de a deveni nume în dosare şi mai apoi urmăriţi de poliţie planând deopotrivă asupra celor din familii, cât şi asupra celor instituţionalizaţi.

Articolul poate fi citit în întregime, în exclusivitate, în ediţia tipărită a cotidianului „Viaţa liberă”. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Galaţi, la preţul de 1,5 lei exemplarul. Abonamentul la ediţia tipărită a „Vieţii libere” costă 25 de lei pe lună în mediul urban şi 20 de lei pe lună în mediul rural.

 

Citit 1502 ori Ultima modificare Marți, 08 Octombrie 2013 10:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.