Condamnat după ce a vrut să-l elibereze pe Boldea în schimbul sumei de 400.000 de lei

Condamnat după ce a vrut să-l elibereze pe Boldea în schimbul sumei de 400.000 de lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nicolae Marin, afaceristul care ar fi încercat să obţină eliberarea lui Mihail Boldea, s-a ales cu opt luni de închisoare cu suspendare.

Cazul a fost instrumentat de procurorii gălăţeni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi a fost în centrul unui scandal de presă, care s-a lăsat cu plecarea unui procuror din DNA, ulterior acesta fiind şi suspendat. La DIICOT, acest procuror este acuzat de favorizarea infractorului, în cazul nostru Mihail Boldea. Procurorii DIICOT îi reproşează fostei colege din DNA Mihaela Agheniţei faptul că ar fi avut o relaţie sentimentală cu Boldea şi că ar fi încercat să-i scurteze condamnarea făcând acest dosar, în care ambii inculpaţi au fost deja condamnaţi. Legea permite ca în cazul denunţurilor finalizate cu dosare, denunţătorul să beneficieze de o reducere a pedepsei. Deocamdată, dosarul de la DIICOT al ex-procurorului Agheniţei este în lucru.

Revenind însă la cazul lui Nicolae Marin, reamintim că anul trecut s-a vorbit că Boldea, arestat şi judecat într-un dosar de crimă organizată, era dispus să pună la bătaie 400.000 de lei pentru ca procurorii DIICOT să nu mai ceară prelungirea stării lui de arest. În camera de detenţie, Boldea a stat împreună cu Daniel Troacă, acesta promiţându-i că-l va ajuta. După ce  a fost pus în libertate, Troacă a început să facă demersuri prin intermediari la DIICOT Galaţi. Cei de la DNA au arătat că "intermediarul" ar fi fost Nicolae Marin, care ar fi acceptat să ducă o primă tranşă din bani către cei de la DIICOT.

Troacă şi Marin au fost trimişi în judecată, iar Troacă a recunoscut toate acuzaţiile şi a fost condamnat definitiv la doi ani şi jumătate. Marin nu a recunoscut acuzaţiile şi a mers pe calea unui proces obişnuit cu martori şi probe, pe 3 octombrie primind o condamnare cu suspendare, care nu este definitivă. Marin are un aşa-numit termen de încercare, de doi ani şi opt luni, timp în care orice faptă penală comisă îi va aduce detenţia.

Citit 2491 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Octombrie 2013 16:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.