Suspiciuni de corupţie la Galaţi: Percheziţii DNA la Prefectură şi la Evidenţa Populaţiei

Suspiciuni de corupţie la Galaţi: Percheziţii DNA la Prefectură şi la Evidenţa Populaţiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prefectura şi Evidenţa Populaţiei Galaţi au fost luate cu asalt, joi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi de mascaţii Jandarmeriei Galaţi, care au făcut percheziţii. Purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, a confirmat în cursul zilei de ieri faptul că mai mulţi funcţionari din cele două instituţii sunt suspectaţi de fapte care ţin de competenţa DNA. "Serviciul Teritorial Galaţi efectuează percheziţii la sediile Direcţiei Judeţene pentru Evidenţa Populaţiei şi la Instituţia Prefectului Galaţi. Sunt vizaţi funcţionari din cele două instituţii, suspectaţi de fapte care atrag competenţa DNA", ne-a declarat ieri Livia Săplăcan.

După ce au descins în Prefectură, procurorii au sigilat atât biroul prefectului, Emanoil Cătălin Bocăneanu, cât şi pe cel al consilierului acestuia, Bogdan Topală. De altfel, prefectul nu a fost ieri dimineață la slujbă, sosind de-abia după prânz, lucru confirmat şi de purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Petrica Paţilea. Pe surse, am aflat că Bocăneanu ar fi fost audiat de DNA, împreună cu mai multe persoane.

De asemenea, în lipsa unor explicații oficiale, cursul zilei de ieri s-au vehiculat mai multe ipoteze privind motivul pentru care DNA a ajuns să descindă la cele două instituţii. Prima a fost existența unor suspiciuni de fraudă privind achiziţiile publice făcute de Evidenţa Populaţiei. O altă variantă ar fi că şefa de la Evidenţa Populaţiei, Ileana Schipor, care ocupă acest post temporar, după ce Bocăneanu a fost numit prefect, ar fi fost şantajată ca să plece din funcţie, pentru a lăsa locul altcuiva, iar ultima ipoteză este că descinderile ar fi fost făcute pentru a se verifica posibile fraude la întocmirea listelor electorale. Rămâne de văzut însă care va fi răspunsul oficial al DNA, care nu a fost făcut public până la închiderea ediţiei.

Citit 3507 ori Ultima modificare Vineri, 15 Noiembrie 2013 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.