Corupţie la nivel înalt / Prefectul de Galaţi "aranja" prin telefon angajări ilegale

Corupţie la nivel înalt / Prefectul de Galaţi "aranja" prin telefon angajări ilegale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conform procurorilor DNA Galaţi, prefectul Cătălin Emanoil Bocăneanu ar fi intervenit în "aranjarea" unui concurs pentru angajarea unui jurist la Direcţia Judeţeană pentru Evidenţa Populaţiei (DJEP). El ar fi încercat să impună pe postul respectiv o prietenă a soţiei sale, iar în acest sens a exercitat presiuni asupra persoanelor implicate în organizarea concursului.
Procurorii DNA arată că, încă de la începutul lui 2013, prefectul şi-ar fi exprimat intenţiile într-un cerc de cunoştinţe, deşi instituţia era subordonată Consiliului Judeţului, nu Prefecturii. Mai mult, Bocăneanu ar fi impus conducerii DJEP - folosind ameninţări - să scoată la concurs un post de jurist, chiar dacă el nu avea niciun fel de atribuţiuni legate de amintita instituţie.
Procurorii DNA arată că prefectul a avut parte de o „opoziţie” gălăgioasă din partea conducerii DJEP, însă fără efect. „Inculpatul a insistat într-un mod imperativ, folosind violenţe verbale şi ameninţări la adresa funcţionarului S.I., precizând şi faptul că angajarea  lui C.C. în postul de consilier juridic nu ar crea nici un prejudiciu, deoarece aceasta urmează să fie transferată ulterior pe aceeaşi funcţie la Prefectura Galaţi”, se arată în motivarea Tribunalului la decizia de arestarea preventivă a prefectului .

Subiecte aranjate, apoi schimbate

Concursul a fost programat pe 5 august 2013, iar pe 1 august Bocăneanu l-a rugat pe şeful comisiei de concurs, Tudorel Chirnoagă, să-i furnizeze femeii subiectele, lucru pe care acesta l-a şi făcut, prin intermediul lui Bogdan Topală, consilier al lui Bocăneanu.
Conform procurorilor DNA, conducerea DJEP a aflat de acest lucru şi i-ar fi cerut lui Chirnoagă să schimbe subiectele concursului, ceea ce s-a şi întâmplat, motiv pentru care candidata C.C. nu a promovat examenul. „Inculpatul i-a adus acuze funcţionarului S.I., spunându-i că nu trebuia să se opună ocupării acestui post de către C.C., deoarece asupra funcţiilor de execuţie doar el are putere de decizie, afirmaţie care a lăsat să se înţeleagă că posturile pot fi ocupate după cum doreşte inculpatul”, arată Tribunalul.
Din declaraţia lui Tudorel Chirnoagă, şefului comisiei de concurs, reiese că subiectele pentru examen au fost schimbate cu doar o zi înainte de desfăşurarea acestuia, deoarece apăruse în presă informaţia că deja există o câştigătoare. „Ca urmare a acestui articol de presă („de teamă”), în dimineaţa de dinaintea examenului, Chirnoagă a întocmit un alt set de întrebări, pe care, împreună cu comisia, le-a înmânat candidaţilor”, arată judecătorul.
Un alt învinuit din acest dosar, Bogdan Topală (fost consilier al lui Bocăneanu) a declarat că el a transmis subiectele către C.C. Surprinzător, inclusiv prefectul a admis acuzaţiile care i se aduc. „Acuzaţiile au fost recunoscute în totalitate de către inculpat, dar acesta le-a motivat prin faptul că le-a exercitat doar cu scopul de a organiza în bune condiţii activitatea administrativă la nivel de judeţ”, se afirmă în motivarea sentinţei penale amintite.
Prefectul Emanoil Cătălin Bocăneanu se află în prezent în arest preventiv, fiind acuzat de DNA de săvârşirea mai multor fapte de corupţie.

Citit 5747 ori Ultima modificare Marți, 19 Noiembrie 2013 18:16

20 comentarii

 • postat de crystal
  Marți, 10 Decembrie 2013 14:41
  89.137.136.***
  0
  0
  Raportează
 • postat de IONEL
  Miercuri, 27 Noiembrie 2013 18:07
  82.79.221.***
  cUM ESTE POSIBIL ASA CEV A? SI TOTUS ESTE.eU VAD CE SE INTIMPLA IN CRAIOVA UNDE IN CADRUL BIBLIOTECI MUNICIPALE LA ETAJ ATIT IN SALA DE CITIT PRESA CIT SI CEA CU CALCULATOARELE S-AU PRIPASIT MAI MULTI AVOCATI BARBATI SI FEMEI CARE FAC TOT FELUL DE ARANJAMENTE LA DIVERSE DOSARE DIN JUDECATORIE SAU TRIBUNAL,CURTEA DE APEL PE BANI .ANGAJATELE BIBLIOTECI NU AU ECUSOANE DECIT CIND AFLA CA SUNT FILMATE.AM AFLAT CA SEF BIBLIOTECARILOR ESTE D-NA DUMITRESCU CARE STIE,DAR CELE MAI MULTE AGAJATE SUNT CU FCULTATI.EU STIU SI ALTI TINERI CU FACULTATI CARE STIU SI 2-3 LIMBI STRAINE BINE,DR NU AU RELATII SI NICI SERVICI .IN CAZUL PREZENTAT CINE IA MASURI.SUNT CAMERE MONTATE.NU DE ALT DAR SE FAC SMECHRII CU PROCESELE
  PE BANI.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ioana
  Marți, 26 Noiembrie 2013 07:26
  5.13.167.***
  bacalbasa trebuia luat de mult, de canda preluat conduerea cj , a intles ca este mosia lui, si acolo d afara pe cinevrea, angajeaza pe cine vrea, a fost deranjat cand la un concurs sau inscris 4 oameni, pt ca doar unul era preferatul lui, a angajat nepoti, nepoate, fiice, desi toata ziua se lauda ca este democrat si correct, , si daca el este as, normal ca si vicepresedintii cj, hamza si Tania bogdan, isi fac si ei plinul cu ce scapa printer degete lui bacalbasa.....
  0
  4
  Raportează
 • postat de ion
  Vineri, 22 Noiembrie 2013 16:07
  5.13.141.***
  bai axon, u ce esti vreun smecher de la p.d.l.
  1
  0
  Raportează
 • postat de ION
  Vineri, 22 Noiembrie 2013 16:04
  5.13.141.***
  asa e de cand de cand lumea si pamantul, asa se practica, pe relatii, ori DNA nu mai are ce face, incat se leaga de o angajare, atunci de ce nu-i ia pe TOTI la purificat sa vada cum au aterizat fiecare pe acolo, acum se cred si destepti , au uitat toti cum au intrat pe acolo, dar cine stie cu ce i-a deranjat pe jmecheri, nu le-a dat comisionul ?!
  0
  5
  Raportează
 • postat de lili miki
  Joi, 21 Noiembrie 2013 14:20
  83.103.186.***
  este de rasul curcilor, cine crede asa ceva, manipulare pe fata, cine stie cu ce a deranjat si pe cine a dernajat si iaca s-a ivit problema cu concursul, dar cei care sunt prin DNA cati sunt angajati cinstit??? prin concurs, mie sila si lehamite de toata adunatura, era unu Hontarru pe care daca l-ar purica cineva nici prin fata DNA-ului nu tb sa treaca da sa fie comisar, cate apartamente a luat illegal??, scria si in VL, ce sa mai creada lumea
  0
  11
  Raportează
 • postat de Axon
  Joi, 21 Noiembrie 2013 03:50
  5.13.144.***
  Bacalbasa trebuia sa fie de mult la bulau. Incurajeaza coruptia si terorizeaza functionarii institutiei (abuz in serviciu).
  0
  12
  Raportează
 • postat de dunado
  Miercuri, 20 Noiembrie 2013 22:53
  5.110.249.***
  Dar pe Dr, Bacalbasa, cand il i-a DNA-UL, ptr ca a ajutat-o cu subiectele pe directoarea ALINA NICOLAU DIN CADRUL SPITALULUI ,,SF APOSTOL ANDREI,,? NU CRED, CA SE POATE, PTR CA ESTE RUDA PRIN ALIANTA CU EL. SIC!
  0
  11
  Raportează
 • postat de mmm37
  Miercuri, 20 Noiembrie 2013 22:17
  5.13.178.***
  Din ce partid e prefectul penal?? nu am citit nicaieri.
  4
  6
  Raportează
 • postat de unul care vrea justitie adevarata nu manarii
  Miercuri, 20 Noiembrie 2013 17:32
  5.13.195.***
  Aloo DNA-Ul, voi cititi si va autosesizati ce scrie lumea pe aici(CJ,PRIMARIE,INVATAMANT etc)ca astea sunt informatii care trebuie verificate sau va duceti numai unde vi se spune cum ar fi: i-al pe ala ,i-ao pe aia si atat.Faceti-va treaba ca de asta luati o caruta de bani,nu ii luati numai pe aia care fluiera prin biserica si calca pe bec si il sparge!
  0
  15
  Raportează
 • postat de Gigi Kent
  Miercuri, 20 Noiembrie 2013 14:38
  86.34.169.***
  Bocaneala / A dat buleala!
  5
  2
  Raportează
 • postat de caddy
  Miercuri, 20 Noiembrie 2013 12:08
  5.13.148.***
  ati mai scris asta, e clar, miroase a kkt de acum
  3
  4
  Raportează
 • postat de AUR
  Miercuri, 20 Noiembrie 2013 12:05
  82.137.11.***
  Nu a existat si nu exista "SAF" in ROMANICA sa nu faca ce a facut bocaneanu si mai mult
  ca sigur nici nu v-a exista, mai ales daca a ajuns "SAF" sustinut politic. Este de notorietate ca
  acestia au o tenie incomensurabila.
  1
  9
  Raportează
 • postat de porumbel
  Miercuri, 20 Noiembrie 2013 10:52
  86.34.187.***
  DNA in curand urmariti examenul pentru ocuparea postului de director adjunct al d-nei AGACHE MARIA, persoana deosebit de controversata in CJG datorita mizeriilor financiare de care se ocupa de multi ani doar in favoare ei.
  Apartamente cumparate fraudulos, locuir la liceu ocupate pe locurile romilor, examene luate doar cu interventii de la bossul de Mihalcea, contabilitati tinute la blat, posturi platite cu bani multi si stiute de conducerea institutiei, dar drept pedeapsa a fost promovata din contabil in director, asa se poarta in Consiliul Judetului.
  DNA daca vreti gasiti multe nereguli in CJG, dar numai sa vreti.
  1
  15
  Raportează
 • postat de tot un cetatean
  Miercuri, 20 Noiembrie 2013 10:45
  213.177.13.***
  Da, Viata Libera ne da niste "dezvaluiri - soc" de tot rasul. Au descoperit apa calda si atat ce se mai minuneaza de ai impresia ca pentru prima data azi au descoperit robinetul cu pricina. Suspect modul tendentios cu care scrieti aceste articole, stimate ziar. Celelalte comentarii vorbesc de la sine.
  1
  15
  Raportează
 • postat de Vicol Ana
  Miercuri, 20 Noiembrie 2013 09:56
  213.177.14.***
  Ce noutate ne spuneti, si ce surprinsi sunt procurorii DNA, de parca nu s-ar sti ca asa se fac angajarile in institutiile statului, pe pile. Pe directorii pusi in functii pe criterii politice, i-a luat cineva la intrebari, sa afle ce spagi dau, la ce partide si de unde au banii.
  0
  16
  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI
  Miercuri, 20 Noiembrie 2013 09:08
  5.13.133.***
  INTELEGETI ODATA CA DNA DACA AR FI O INSTITUTIE CORECTA DOAR PT INTERESUL NATIONAL NE-AR LASA FARA ALESI!NU EXISTA FUNCTIONAR (valabil si pt politicieni) CARE SA FIE ALTFEL DECIT PREFECTUL.
  SA SPERAM CA DUPA PREFECT URMEAZA PRIMARUL,MICROBISTII STIU DE CE!
  0
  18
  Raportează
 • postat de anticoruptia
  Miercuri, 20 Noiembrie 2013 08:41
  95.77.96.***
  Dna-ul stie ce se intampla in invatamant? Cum se dau posturile de directori pusi cu delegatie cui vor ei? Daca ar merge intr-o "vizita" pe la isj ce ar mai iesi la iveala... atunci sa te tii
  1
  20
  Raportează
 • postat de cetatean
  Miercuri, 20 Noiembrie 2013 08:10
  5.13.167.***
  deci DNA stie cum a angajat bacalbasa la cj familia navadaru si cum a dat ordin lui coca de la personal sa aranjeze concursurile, , ca navadaru nu stie nici unde se baga in priza un calculator si a luat proba eliominatorie de lucru cu pc? iar subiectele pt fata lui navadaru nu au fost transmise, ci au fost facute de crsitina lupascu din comisie, cu coca , in birou la navadaru , cu fiica lui alaturi? deci urmatorul pachet va fi bacalbasa- navadaru - coca?
  1
  29
  Raportează
 • postat de vuvuzel
  Miercuri, 20 Noiembrie 2013 01:00
  86.124.202.***
  jurista despre care este vorba este Cotan Carmen care in timpul campaniei electorale poza in sfintisoara pe la televiziunea lui Stancu acuzand Protectia Copilului de ilegalitati, institutie in care a intrat (asa cum incerca si cu Evidenta Populatie) tot cu sprijin de la o alta clienta a codului penal (Dobrea).
  Vad ca cel ce a primit a patit-o dar cea care a dat vad ca e bine mersi. Halal ancheta. Incurajam spaga .
  4
  24
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.