La finalul a opt ani de judecată, doctorul Iuşchievici trebuie să achite daune morale şi materiale

La finalul a opt ani de judecată, doctorul Iuşchievici trebuie să achite daune morale şi materiale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După opt ani de procese, Curtea de Apel Galaţi a decis definitiv că medicul Dumitru Iuşchievici rămâne cu o condamnare la un an de închisoare cu suspendare. Judecătorii au scos, în schimb, societatea asiguratoare din rândul celor care ar fi trebuit să achite daune morale şi materiale familiei îndoliate după moartea Garofiţei Lefter.

Reamintim că anul acesta, în martie, doctorul a primit sentinţa Judecătoriei prin care i se cerea să achite familiei puţin peste 100.000 de lei împreună cu Spitalul de Obstretică Ginecologie "Buna Vestire" Galaţi şi cu cei de la asigurări. Suma se referă atât la daunele morale şi materiale, cât şi la cheltuielile cu spitalizarea victimei, care a fost plimbată atunci între spitalele din Galaţi şi Bucureşti.

În urmă cu opt ani, Garofiţa Lefter a decedat, ca urmare a unui avort. Actul medical s-a făcut în ianuarie 2005, iar femeia a murit în iulie 2005, procurorii gălăţeni ai Parchetului Judecătoriei stabilind că există o legătură între avort şi moartea femeii, motiv pentru care, în ianuarie 2009, l-au trimis în judecată pe doctor, sub acuzaţia de ucidere din culpă.

Anchetatorii au arătat că femeia, în vârstă de 23 de ani, a decedat din cauza unei stării septice prelungite, „complicată cu insuficienţă funcţională multiplă de organe şi sisteme, consecinţa unui avort spontan incomplet produs la data de 23 ianuarie 2005 în mediul intraspitalicesc…”.

În rechizitoriu au fost trecute şi concluziile raportului medico-legal făcut de Institutul de Medicină Legală Bucureşti. "Între erorile de tehnică şi conduită medico-chirurgicală constatate pe parcursul celor două internări ale numitei Lefter Garofiţa în Spitalul de Obstetrică Ginecologie "Buna Vestire" Galaţi şi cauza medicală a morţii sus-numitei există o legătură de cauzalitate directă, evoluţia nefavorabilă spre deces favorizată fiind de celelalte deficienţe în acordarea asistenţei medicale constatate pe parcursul internărilor succesive în spitalele din Galaţi", se arată în rechizitoriul Parchetului. Doctorul Iuşchievici nu şi-a recunoscut fapta, declarându-le procurorilor că a acţionat corect şi ştiinţific.

Citit 4042 ori Ultima modificare Luni, 25 Noiembrie 2013 15:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.