Poliţişti de frontieră gălăţeni trimişi în judecată pentru contrabandă

Poliţişti de frontieră gălăţeni trimişi în judecată pentru contrabandă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi au finalizat ancheta într-un dosar de contrabandă cu ţigări şi au trimis în judecată 13 persoane, printre care şi trei poliţişti de frontieră, şapte dintre ei fiind arestaţi încă din luna august. O dată cu înregistrarea dosarului la instanţă, magistraţii au decis şi înlocuirea măsura arestării preventive a inculpaţilor Mihăiţă Şerban, Neculai-Titi Comănescu, Ali Silviu, Cornel Nevodaru, Nicuşor Cotloguţ, Daniel Necula şi Marian Claudiu Brener cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea.
Procurorii DIIICOT au reţinut în urma anchetei că la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi, în intervalul noiembrie 2011 - octombrie 2012 şi decembrie 2012 - iulie 2013, s-au iniţiat două grupări infracţionale specializate în introducerea, în mod ilegal, a ţigărilor de contrabandă în România. Grupările erau conduse de poliţistul de frontieră Daniel Necula, care a atras în activitatea infracţională doi colegi, Lică Iulian Ungureanu şi Neculai Titi Comănescu, dar şi alte persoane.
Anchetatorii au reţinut faptul că primul grup infracţional a fost organizat la sfârşitul anului 2011, când inculpaţii Octavian Marian Popov, Nicolae Ionuţ Popov şi Marian Claudiu Brener, precum şi alte persoane, sub coordonarea lui Daniel Necula, au început să obţină profit din contrabanda cu ţigări aduse din Republica Moldova. Ţigările erau aduse în România de cetăţeni moldoveni, care beneficiua de informaţii importante de la poliţiştul Necula, dar şi de la colegul său Ungureanu, care le spuneau exact locurile pe unde pot trece astfel încât să evite controlul. În octombrie 2012, Daniel Necula a fost prins pentru a doua oară cu ţigări de contrabandă. La acea vreme, asupra sa au fost găsite 22.000 de pachete de ţigări şi suma de 40.000 lei. Pentru că era deja la a doua abatere, el fiind prins prima dată cu 8.000 de pachete de ţigări în aprilie 2011, procurorii DIICOT au cerut arestarea lui, cerere respinsă însă de magistraţii Tribunalului Galaţi.

Abateri multiple de la lege

Deşi era deja cercetat, Daniel Necula şi-a continuat activitatea infracţională, implicând în afacerea ilegală şi alte persoane. Astfel, a constituit un al doilea grup infracţional, în care a fost atras un alt poliţişti de frontieră, Neculai Titi Comănescu.
Activitatea lor a fost oprită la sfârşitul lunii iulie 2013, când procurorii au făcut 23 de percheziţii domiciliare pe raza judeţului Galaţi şi au organizat un flagrant, trei dintre suspecţi fiind surprinşi, într-o zonă limitrofă a municipiului, în timp ce-şi împărţeau o parte din ţigaretele susceptibile a proveni din contrabandă.
Anchetatorii au arătat şi de această dată că Titi Comănescu şi Daniel Necula asigurau accesul ţigărilor de contrabandă prin alte locuri decât cele destinate controlului vamal.
Atât în primul caz, cât şi în cel de-al doilea, toţi membrii grupării aveau sarcini clar stabilite, unii ocupându-se de transportul ţigărilor, alţii de asigurarea antemergătorului pentru a se evita controalele poliţiei.
Anchetatorii au pus capăt afacerii şi au cerut din nou arestarea membrilor grupării, magistraţii Tribunalului fiind de acord cu arestarea preventivă pentru şapte persoane implicate, cele care acum vor fi judecate în stare de libertate.
Toate cele 13 persoane trimise în judecată se vor prezenta la Tribunalul Galaţi pe 10 decembrie, atunci când dosarul are primul termen.

Citit 4306 ori Ultima modificare Luni, 25 Noiembrie 2013 17:27

4 comentarii

 • postat de militieni prosti
  Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013 22:48
  5.13.210.***
  Pentru frontieristu sef de tura fac urmatoarele precizari:
  1. pacat ca nu s-a dat examen la gramatica limbii Romane la incadrarea sefilor de tura din politia de frontiera;
  2. termenul perveniti o fi sinonim cu parveniti ..? sau esti atat de praf incat doar sef de tura puteai sa fii (cu siguranta);
  3. daca stiai sa citesti posturile celor doi, i-ti dadeai seama ca nu e vorba doar de sefii de tura ci de toti sefii de la Galati (pentru ca toti idiotii ca tine sunt sefi) si as putea sa exemplific: nevasta lui B....., nevasta lui O......, nevasta lui I....., etc... (completeaza punctele libere si vezi ce iese, in ipoteza ca stii sa completezi adica sa scrii)
  4. vrei sa-ti zic si amantele?
  0
  2
  Raportează
 • postat de frontierist
  Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013 11:26
  5.13.160.***
  tractoristu' tu lucrezi cumva la politia de frontiera la resurse umane? cate neveste de sefi sunt angajate la Galati ? a poate au venit din viata civila in 2006, sefutii astia de tura erau si ei necasatoriti si uite asa le-au invartit capul si au ajuns nevestele lor. dar din cei patru sefi de structuri galatene a carui nevasta lucreaza la frontiera galati? de fapt si Ady si tu tractoristu' sunteti probabil tot niste perveniti la frontiera sau ajunsi din greseala (cu ajutorul sefilor).
  2
  0
  Raportează
 • postat de tractoristu
  Vineri, 29 Noiembrie 2013 18:29
  79.116.103.***
  H.... , oare despre tine zice Ady mai sus?
  Eu daca as fi procuror destept as aresta toti sefii din politia de frontiera pentru trafic de influenta. Cum explica oare angajarea nevestelor (nu mai zic de alte grade de rudenie sau de amante). Cata coruptie e numai la Galati nu exista hartie A4 la toate hipermarketurilor de pe raza municipiului sa umple toate dosarele care s-ar intocmi. Si inca ceva: cum dracu' nevestele astea de sefi sunt toate asa destepte ca nu mai are nimeni loc de ele prin vreun birou? Mai va plangeti de contrabanda? Sa prinda infractorii nevestele lor, ca noi ne-am saturat....
  0
  3
  Raportează
 • postat de Ady
  Miercuri, 27 Noiembrie 2013 20:47
  95.77.107.***
  Pe cand ii vedem si pe restul care au vile pe la Vânători, Costi si masini? Au început sa se mute de la frontiera la circulație,de ce nu ii strânge nimeni cu ușa sa ii întrebe de unde au toate bunurile mobile si imobile? Ei care sfidează pe cei care muncesc 8 ore si nu își permit concedii in tara...D-apai in străinătate!
  0
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.