Primele condamnări: 68 de ani de închisoare pentru crima de la Ancora

Primele condamnări: 68 de ani de închisoare pentru crima de la Ancora
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În dosarul crimei de la Ancora, comisă în vara acestui an, s-au dat, pe 19 decembrie, primele condamnări. Deşi şi-au recunoscut faptele, aşa cum au fost prezentate de procurori, legea permiţând condamnări mai mici, cei cinci inculpaţi au primit între 12 şi 14 ani de închisoare. În acelaşi timp, ei sunt obligaţi de instanţă să achite familiei îndoliate 100.000 de lei, precum şi o pensie de întreţinere lunară de 1.000 de lei pentru fiica celui pe care l-au ucis.

Anghel Pătraşcu, Doru Munteanu, Marian Pătraşcu şi Costel Pătraşcu - ultimii doi sunt fraţi, Anghel este tatăl lor, iar Munteanu îi este ginere - au primit câte 14 ani de puşcărie, iar Manole Pătraşcu, al treilea copil al lui Anghel, a luat 12 ani de închisoare.

Potrivit procurorilor, la sfârşitul lunii iunie, între Dumitru Oasenegre şi familia Pătraşcu a intervenit un conflict din cauza unor jocuri electronice. Marian Pătraşcu a jucat cam 1.000 de dolari la aparate şi, rămânând fără bani, le-a spus angajaţilor să-i păstreze aparatul liber până se întoarce cu bani de-acasă. Oasenegre nu a ţinut cont de solicitarea lui Marian, fiind găsit de acesta la aparatul respectiv. De aici s-a iscat un întreg scandal, în urma căruia, pe 17 iulie, membrii familiei Pătraşcu l-au bătut pe Oasenegre.

În ziua respectivă, aflându-se într-un bar din Piaţa Ancora, Marian Pătraşcu a început să se certe cu un prieten al lui Oasenegre, pe care l-a şi ameninţat. Apoi, Costel şi Marian Pătraşcu s-au repezit la amicul lui Oasenegre şi l-au lovit cu o sticlă cu bere. În acelaşi timp, Manole Pătraşcu, înarmat cu un pistol, a năvălit pe terasă şi a urmat o busculadă, cu scaune aruncate şi lovituri de ambele părţi. Dumitru Oasenegre a fost împroşcat cu un spray paralizant, după care Costel Pătraşcu l-a lovit cu pumnul, doborându-l la pământ. După ce Oasenegre s-a ridicat, conflictul s-a mutat în zona tarabelor din Piaţa Ancora, unde Manole Pătraşcu l-a doborât din nou, iar ceilalţi au început să-l lovească, fiecare cu ce a apucat. Toate scenele au fost înregistrate de camerele de luat vederi din zonă. O săptămână mai târziu, Oasenegre a murit la spital, iar participanţii la bătaie au fost arestaţi şi trimişi în judecată pentru omor calificat.

Citit 5119 ori Ultima modificare Luni, 23 Decembrie 2013 16:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.