După şapte ani de la prima crimă/ S-a pus capăt înfiorătoarei poveşti de la Scânteieşti

După şapte ani de la prima crimă/ S-a pus capăt înfiorătoarei poveşti de la Scânteieşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ştefan Patriche, zis „Boieru”, cunoscut prin faptul că la stâna sa din Scânteieşti au murit în condiţii suspecte doi ciobani, a primit o condamnare definitivă de 11 ani şi zece luni de închisoare. Sentinţa a fost dată de magistraţii Curţii de Apel şi, potrivit noilor reglementări penale, aceasta a fost ultima instanţă la care condamnatul a mai putut schimba ceva, având în vedere că Tribunalul i-a contopit două condamnări, dându-i 12 ani de puşcărie.

Ştefan Patriche, Pavel Covaci şi Nicu Ţecu au ajuns în atenţia publică după ce, în 2010, Parchetul Tribunalului a anchetat o crimă care a ţinut prima pagină a ziarelor naţionale. Un bătrân, Ion Olteanu, a fost găsit lângă şinele de cale ferată, mai mult mort decât viu. A fost dus la spital, unde a decedat câteva zile mai târziu. Din aproape în aproape, s-a ajuns la concluzia că omul a lucrat ultima dată la stâna din Scânteieşti a lui Patriche. Anchetatorii au stabilit că Olteanu a primit o bătaie soră cu moartea de la Ţecu şi Covaci, iar Patriche a fost cel care l-a transportat la Bârlad, abandonându-l lângă calea ferată.

În timpul anchetei a ieşit la iveală şi o altă crimă, comisă în 2007. Covaci l-a bătut pe un alt cioban, Dănuţ Roşca, adus dintr-o localitate vasluiană la stâna din Scânteieşti. S-a înfuriat pentru că tânărul, abia trezit din somn, nu a vrut să aibă grijă de animale. L-a alergat până în pădure, l-a legat de mâini şi de picioare, ca să se asigure că nu i se opune, după care l-a bătut până l-a omorât. Odată întors în rândul ciobanilor, ar fi afirmat că „l-a executat” şi pe Roşca. Ştefan Patriche, acuzat aici de favorizarea infractorului, i-ar fi învăţat pe cioban să le declare anchetatorilor că Roşca, beat, ar fi condus căruţa, care s-a răsturnat, cerându-le oamenilor chiar să o răstoarne.

Acum, la şapte ani de la primul omor, Curtea de Apel a pus capăt acestei poveşti înfiorătoare, însă de-abia după ce aceiaşi indivizi au mai ucis un om.

Citit 2534 ori Ultima modificare Luni, 03 Martie 2014 17:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.