Curtea Supremă a decis definitiv: asasinii taximetristului Andrieş vor sta în puşcărie pe viaţă

Curtea Supremă a decis definitiv: asasinii taximetristului Andrieş vor sta în puşcărie pe viaţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Înalta Curte a soluţionat definitiv cazul celor care l-au asasinat pe taximetristul valentin Andrieş. După cum se ştie Curtea de Apel a desfiinţat sentinţa Tribunalului Galaţi, care-i condamnase la detenţie pe viaţă pe Costache Guzgă şi Gelu Chiriac. Magistraţii Curţii au decis ca primul să stea după gratii 28 de ani, păstrând condamnarea pe viaţă a lui Chiriac. Aceiaşi părere au avut-o şi judecătorii Înaltei Curţi, care au păstrat decizia magistraţilor gălăţeni. Astfel după aproape doi ani de judecată, cei care i-au luat viaţa lui Andrieş, într-un mod care a reuşit să oripileze opinia publică, şi-au primit pedepsele care nu sunt deloc uşoare.
În toamna lui 2012, cei doi, rămaşi fără bani, au luat decizia de a-l atrage într-o cursă pe Andrieş, ca să-i fure taxiul, pe care să-l vândă ulterior. Îl ştiau pe valentin Andrieş de la o cursă pe care o făcuseră după ce furaseră marfă dintr-un magazin. La acel moment, i-au dat bani pentru cursă şi i-au luat numărul de telefon pentru orice eventualitate. În momentul în care au vândut tot ce furaseră şi nu mai aveau pe ce pune mâna, au luat decizia criminală. L-au sunat pe taximetrist sub pretextul unei curse în afara oraşului. Odată ce acesta i-a luat în maşină, cei doi au început să discute prin mesaje telefonice, cum să-l facă pe şofer să oprească, având de gând ca atunci când se va da jos din maşină să-l lege. Lucru care s-a şi întâmplat. L-au legau de mâini şi de picioare cu o sârmă şi l-au băgat în portbagajul maşinii. Fără a avea permis au condus maşina până într-un loc în care să nu-i audă şi să nu-i vadă nimeni. Au coborât, l-au scos din portbagaj pe taximetrist, l-au dezlegat, i-au dat o ţigară pe care să o fumeze, creându-i impresia că-l vor lăsa în pace. După acest episod, l-au luat de braţe şi l-au dus spre o fântână, unde l-au aruncat. Au stat pe loc până când strigătele lui Andrieş nu s-au mai auzit. Au luat maşina, pe care au încercat să o vândă, fără a reuşi, pentru că toţi cei care ar fi fost interesaţi au înţeles că ceva nu este în regulă cu maşina, bănuind că este furată. Aşa au ajuns să o distrugă, moment în care au fost descoperiţi de poliţişti.

Citit 3121 ori Ultima modificare Vineri, 18 Aprilie 2014 14:51

8 comentarii

 • postat de elan
  Luni, 21 Aprilie 2014 02:12
  91.52.88.***
  " si-au primit pedepsele care nu sunt deloc usoare"- nicio pedeapsa nu este de ajuns pentru oroarea savarsita. de acesti criminali.Lipsa de educatie din familie si scoala naste monstri si din pacate din cauza lipsei pedepsei capitale din codul penal se va tot pune problema ca aceste scursuri ale societatii vor trai pe banii contribuabililor...(Numele si prenumele se incep cu majuscule)...
  0
  2
  Raportează
 • postat de dan
  Luni, 21 Aprilie 2014 01:11
  5.13.165.***
  moarte criminalilor !!!
  0
  6
  Raportează
 • postat de Justitiarul
  Duminică, 20 Aprilie 2014 21:03
  83.103.186.***
  de ce oare trebuie ca astfel de javre sa primeasca din banii nostri, pe viata, hrana si un adapost unde sa se odihneasca? la groapa cu lei in mortii mamii lor de criminali!!!
  0
  6
  Raportează
 • postat de vsad
  Sâmbătă, 19 Aprilie 2014 23:44
  5.13.151.***
  dada
  0
  2
  Raportează
 • postat de cir
  Sâmbătă, 19 Aprilie 2014 16:56
  5.13.217.***
  Sa speram ca nu se gaseste vreun Iliescu, sa-i gratieze...
  0
  9
  Raportează
 • postat de cosmin
  Sâmbătă, 19 Aprilie 2014 15:54
  213.233.93.***
  din punctul meu de vedere, trebuiau executati ca in Iran, prin spanzuratoare,iar familia celui ucis sa impinga scaunul...asa platim noi inchisoarea unor astfel de rebuturi umane, ca sa nu vb mai urat
  0
  17
  Raportează
 • postat de Aris
  Sâmbătă, 19 Aprilie 2014 08:57
  5.13.177.***
  Stimată redacţie VL,
  Cum de toleraţi asemena redactori jalnici
  Dacă facem abstracţie de titlu, primele 5 rânduri ale ştirii nu au decât menirea să adâncească cititorul într-o confuzie fără ieşire:
  “Înalta Curte a soluţionat definitiv cazul celor care l-au asasinat pe taximetristul valentin Andrieş. După cum se ştie Curtea de Apel a desfiinţat sentinţa Tribunalului Galaţi, care-i condamnase la detenţie pe viaţă pe Costache Guzgă şi Gelu Chiriac. Magistraţii Curţii au decis ca primul să stea după gratii 28 de ani, păstrând condamnarea pe viaţă a lui Chiriac. Aceiaşi părere au avut-o şi judecătorii Înaltei Curţi, care au păstrat decizia magistraţilor gălăţeni.”

  Deloc nu se înţelege ceea ce transmite titlul, ci doar că una dintre sentinţe este de 28 de ani, deci nu pe viaţă
  Nu mai vorbesc de faptul că se scriu numele proprii cu literă mică
  0
  14
  Raportează
 • postat de Padocar
  Sâmbătă, 19 Aprilie 2014 08:48
  92.80.135.***
  La padoc cu ei, tu-le mama lor de criminali!
  0
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.