Parchetul Tribunalului Brăila confirmă: Bocăneanu a cerut uciderea Ilenei Schipor

Parchetul Tribunalului Brăila confirmă: Bocăneanu a cerut uciderea Ilenei Schipor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Parchetul Tribunalului Brăila a confirmat, ieri, că are în lucru un dosar referitor la instigarea la asasinat făcută de fostul prefect de Galaţi, Emanoil Bocăneanu. "Încercare de a determina săvârşirea unei infracţiuni, aici se încadrează fapta cercetată de Parchetul Tribunalului Brăila săvârşită în raza noastră de competenţă teritorială de către Bocăneanu Cătălin - Emanoil, care i-a solicitat unei persoane să ucidă, să agreseze ori să o răpească pe o persoană care are calitatea de martor în cauza penală aflată pe rolul Tribunalului Galaţi având ca obiect infracţiuni de corupţie", se arată în comunicatul de presă al Parchetului brăilean.

Procurorul DNA a explicat în sala de judecată a Tribunalului Galaţi, pe 6 mai, că solicită arestarea fostului prefect deoarece acesta a încălcat limita teritorială, plecând în Brăila, unde s-a întâlnit cu o persoană căreia i-a plătit un avans de 500 de lei ca să o suprime pe Ileana Schipor. Motivul? Femeia îl denunţase pe Bocăneanu că ar fi şantajat-o pentru a-i angaja prietena de familie în Direcţia Judeţeană de Evidenţa Populaţiei. După denunţul lui Schipor, DNA l-a interceptat pe fostul prefect atât în mediul ambiental, cât şi telefonic, ajungându-se la dosarul de corupţie care se judecă acum la Tribunal.

Arestat în noiembrie 2013 şi eliberat în februarie 2014, Bocăneanu a continuat să-şi viziteze un amic pe care şi-l făcuse în timpul detenţiei şi care rămăsese după gratii. Acestuia i-a cerut să-l pună în legătură cu un individ care să o suprime pe Schipor. Deţinutul l-a asigurat de asta, dar a mers şi l-a denunţat. Reglementările în vigoare arată că dacă un denunţ se materializează într-un dosar penal, cel care l-a făcut beneficiază de înjumătăţirea condamnării. Denunţul l-ar fi adus în scenă pe investigatorul sub acoperire, cu care Bocăneanu a negociat răpirea, agresarea şi chiar uciderea lui Schipor.

Tot din sala de judecată ne-a povestit amănunte avocatul Gigel Potrivitu, care-l apără pe unul dintre inculpaţii din dosarul de corupţie. "Eram în sală când procurorii DNA au propus arestarea lui Bocăneanu. S-a discutat despre faptul că inculpatul a încălcat condiţiile eliberării, având la bază un motiv foarte grav. Se spune că ar fi încercat să influenţeze într-un mod periculos declaraţiile principalului martor. Se pare că metodele prin care s-a încercat influenţarea martorei constau în constrângeri fizice şi psihice, s-a vorbit de răpire, s-a vorbit chiar şi de intenţia de crimă. Nu s-a pomenit în sală expresia asasin plătit. Este vorba, se pare, de un investigator sub acoperire, adică o persoană care lucra în colaborare cu poliţia şi cu parchetul. Se pare că acestei persoane îi revenea misiunea de a încerca influenţarea martorei prin metodele la care am făcut referire. S-a spus că s-a lucrat cu Parchetul Tribunalului Brăila şi s-au invocat ca probe chiar şi înregistrări în mediu ambiental, probe pe care nu le-am văzut. Din punctul meu de vedere, aşa cum sunt probele la dosar, schimbarea declaraţiei martorei denunţătoare n-ar fi modificat cu mai nimic situaţia. Sunt probe la dosar, aşa că nu ar fi avut finalul scontat”, ne-a declarat avocatul Gigel Potrivitu.

Citit 6042 ori Ultima modificare Joi, 08 Mai 2014 17:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.