După două luni de la arestare, opt traficanţi de droguri au fost trimişi în judecată

După două luni de la arestare, opt traficanţi de droguri au fost trimişi în judecată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au trimis în judecată opt persoane acuzate de trafic de droguri de mare risc. Cei opt - Ionuţ Tănasă, George Coman, Adrian Daniel Mocanu, Daniel Iulian Soare, Daniel Petrea, Mitică Trandafir, Ion Antonescu şi Alexandru Ivan - au fost arestaţi preventiv în luna martie, mandatele lor fiind prelungite ultima dată la începutul acestei luni.

Cazul a  început în luna februarie, când a început urmărirea penală „in rem” pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, la momentul respectiv anchetatorii având date că două persoane, cunoscute doar sub numele de „Andrei” şi „Didi”, deţin şi comercializează substanţe interzise. Anchetatorii au reuşit să-l identifice pe numitul „Didi” în persoana lui Ionuţ Tănasă. Acesta vindea haşiş, ajutat de alţi prieteni, care ţineau, respectiv, aduceau drogurile la locurile stabilite de Tănasă. Printre aceştia se număra Adrian Daniel Mocanu, care prelua drogurile de la Daniel Iulian Soare.

La una dintre tranzacţiile efectuate de membrii grupării, procurorii DIICOT au reuşit prinderea în flagrant a cinci persoane, printre care se număra şi Ionuţ Tănasă. Acesta, imediat după ce a fost reţinut, le-a mărturisit anchetatorilor că îşi procura drogurile de la un brăilean, cunoscut sub numele de „Ivan”. Pe baza informaţiilor primite, anchetatorii au reuşit reţinerea a trei persoane - Alexandru Ivan, George Coman şi Ion Antonescu. Antonescu a fost prins în urma denunţului formulat de Ivan, care spera să obţină o înjumătăţirea a pedepsei.

În urma audierilor şi a anchetei făcute, procurorii au aflat că Ionuţ Tănasă se aproviziona cu droguri de la Adrian Daniel Mocanu şi Ion Antonescu, intermedierea tranzacţiilor fiind asigurată de George Coman, prieten comun al tuturor celor implicaţi în tranzacţiile ilegale.

În timpul anchetei, Alexandru Ivan a solicitat o expertiză psihiatrică pentru stabilirea discernământului, deoarece suferă de schizofrenie paranoidă. Cererea i-a fost aprobată, dar rezultatul nu i-a fost favorabil. Medicii legişti au stabilit că Alexandru Ivan „păstrează capacitatea psihică de apreciere critică a conţinutului şi consecinţelor faptelor sale. Are discernământul păstrat în raport cu fapta pentru care este cercetat”.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei opt riscă pedepse cuprinse între doi şi şapte ani, cu mult mai mici faţă de cele prevăzute de vechiul Cod penal, care erau între trei şi 15 ani închisoare.

Citeşte şi:

Traficanţii de droguri reţinuţi marţi seară, arestaţi pentru 30 de zile

Citit 2961 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Mai 2014 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.