ACUZAT de contrabandă/ Isidoro Panetta îşi DOREA o lună în Italia

ACUZAT de contrabandă/ Isidoro Panetta îşi DOREA o lună în Italia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Isidoro Panetta, acuzat de contrabandă de ţigări, de către procurorii gălăţeni ai DIICOT, a cerut instanţei de judecată să fie lăsat să plece în Italia pentru o lună de zile. Judecătorii Tribunalului i-au respins cererea, pe motiv că nu este fondată, iar decizia lor este definitivă.

Miercuri, 11 iunie, magistraţii au constatat că martorii citaţi nu au ajuns în sala de judecată, aşa că au mai dat un termen, pe 22 iulie, pentru ca aceştia să fie aduşi.

Reamintim că procurorii au trimis în judecată un lot de zece inculpaţi, care ar fi făcut contrabandă de ţigări. Dintre aceştia, şapte au ales să-şi recunoască faptele aşa cum le-a descris DIICOT în rechizitoriu, motiv pentru care la acest moment sunt condamnaţi definitiv la pedepse cu suspendare. Ceilalţi trei, printre care se numără şi Panetta, au ales calea unui proces obişnuit, unde sunt audiaţi martori şi se propun probe, şi de o parte, şi de alta a baricadei. Scopul este ca unii să-şi dovedească nevinovăţia, iar anchetatorii să-şi demonstreze acuzaţiile. Atunci când recunoşti fapta beneficiezi de o reducere cu o treime a condamnărilor, în schimb când mergi pe calea procesului obişnuit există două variante, una să-ţi dovedeşti nevinovăţia şi să fii achitat, alta ca procurorii să aibă cu ce-şi susţine acuzaţiile şi fii condamnat la ani grei de puşcărie. DIICOT i-a acuzat pe cei din lotul Panetta că ar fi adus tutun de contrabandă de peste Prut, lucru ce ar fi prejudiciat statul român, căruia nu i s-ar fi achitat taxe şi accize în valoare de 635.100 de lei.

Isidoro Panetta a ajuns în atenţia publică odată cu demolarea pizzeriei Da’Isi, din centrul oraşului, după ce instanţa a decis în mod definitiv că Primăria trebuie să facă asta.

 

Citiţi şi: Condamnări mai mari în "lotul Panetta"

Citit 1948 ori Ultima modificare Luni, 16 Iunie 2014 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.