Cu inculpaţi liberi să CIRCULE oriunde în lume, se anunţă O NOUĂ RUNDĂ în "Ţigareta de Galaţi 2"

Cu inculpaţi liberi să CIRCULE oriunde în lume, se anunţă O NOUĂ RUNDĂ în "Ţigareta de Galaţi 2"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În „dosarul Ţigareta de Galaţi 2”, magistraţii Judecătoriei i-au chemat în instanţă pe inculpaţi în data de 3 iulie. Cercetarea judecătorească este în plină desfăşurare fără ca să se ajungă încă la o soluţie. Acum aproape un an, procurorii Parchetului Tribunalului aveau să redeschidă urmărirea penală în disjungerea dată în primul dosar numit de presă "Ţigareta de Galaţi”.

Totul a pornit de la un scandal iscat în noiembrie 2011, când trei transporturi de ţigări de contrabandă au fost interceptate în trafic de poliţişti, a adus în prim plan trei nume: Jenică Bujoreanu, Ion Vulpe şi Daniel Marcel Sârghe. Cei trei au fost acuzaţi că au cărat singuri peste 422.572 de pachete de ţigări, captură considerată una dintre cele mai mari din ţară, prejudiciul fiind estimat la3.756.395 de lei. În finalul rechizitoriului, procurorii de la Parchetul Judecătoriei Târgu Bujor au disjuns cercetările în ceea ce-i priveşte pe Maricel Bujoreanu, Liviu Constandachi, Alin Popa şi Gabriel Cristian Sbârnea. Anul trecut, în vară, aceiaşi procurori au dispus neînceperea urmăririi penale (NUP) vizavi de aceştia, dar Parchetul Tribunalului a infirmat Ordonanţa de NUP, preluând ancheta. Procurorii gălăţeni au făcut o serie de percheziţii în Corod, Matca, Munteni, Barcea şi Cavadineşti, de unde au ridicat zece staţii de emisie recepţie, un dispozitiv de ascultare de la distanţă a telefoanelor, dar şi tractorul folosit la contrabanda din 6 noiembrie 2011. În octombrie 2013,  cei patru au fost trimişi în judecată pentru aceiaşi contrabandă pentru care Jenică Bujoreanu, Daniel Marcel Sârghe şi Ion Vulpe au fost condamnaţi definitiv primii la câte trei ani cu executare, iar ultimul la un an cu suspendare.

După intrarea în vigoare a noului Cod penal, magistraţii Judecătoriei nu au mai menţinut controlul judiciar, doar au constatat că măsura ca inculpaţii să nu părăsească ţara a încetat de drept. Procurorii au atacat această decizioe, dar şi Tribunalul a păstrat hotărârea, astfel că cei patru nu sunt îngrădiţi în dreptul lor de liberă mişcare. Singurul lucru care se mai aşteaptă acum este soluţia dată la acuzaţiile aduse de procurorii Tribunalului celui de-al doilea lot din „Ţigareta de Galaţi”.

 

Citeşte şi: Alte patru persoane, inculpate în dosarul "Ţigareta de Galaţi 2"

Citit 1182 ori Ultima modificare Luni, 23 Iunie 2014 18:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.