Alte patru persoane, inculpate în dosarul "Ţigareta de Galaţi 2"

Alte patru persoane, inculpate în dosarul "Ţigareta de Galaţi 2"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce magistraţii gălăţeni au soluţionat prima parte a dosarului, supranumit „Ţigareta de Galaţi”, la Judecătorie, pe 31 octombrie va începe cea de-a doua rundă a acestuia, avându-i ca protagonişti acum pe Cristian Sbârnea, Maricel Bujoreanu, Liviu Constandachi şi Alin Marian Popa. Astfel, cazul celei mai mari contrabande de ţigări din ţară se prelungeşte.

Pe 6 noiembrie 2011, anchetatorii au depistat în trafic un tractor în care se afla încărcătura ilegală. Mergând pe firul evenimentelor, poliţiştii au mai dat peste alte două autoturisme, în care au găsit zeci de mii de pachete cu ţigări, prejudiciul fiind estimat la 3.756.395 de lei.

Ancheta avea să scoată la iveală şapte vinovaţi, cei prinşi în trafic şi cei pentru care s-a dispus disjungerea. Jenică Bujoreanu, Daniel Marcel Sârghe şi apoi Ion Vulpe au fost condamnaţi definitiv la câte trei ani cu executare pentru primii doi şi la un an cu suspendare ultimul.

La începutul anului trecut, procurorii de la Parchetul din Târgu Bujoru au dispus anchetarea separată a lui Maricel Bujoreanu, Liviu Constandachi, Alin Popa şi Gabriel Cristian Sbârnea. Anul acesta, în mai, s-a dispus neînceperea urmăririi penale (NUP) pentru ei. Conducerea Parchetului Tribunalului Galaţi a infirmat Ordonanţa de NUP, preluând ancheta. Aşa s-a ajuns ca, după aproape doi ani de la comiterea faptei, procurorii să facă percheziţii în Corod, Matca, Munteni, Barcea şi Cavadineşti, de unde au ridicat zece staţii de emisie recepţie, un dispozitiv de ascultare a telefoanelor de la distanţă, dar şi tractorul folosit la transportul din 6 noiembrie 2011. Anul acesta, pe 5 iunie, procurorii gălăţeni au cerut arestarea lui Bujoreanu, Constandachi şi Sbârnea, dar instanţele gălăţene nu au acceptat solicitarea. Pentru prima dată de la izbucnirea scandalului, procurorii au arătat, în referatul cu propunerile la arestare, despre Liviu Constandachi că era „un antemergător” la uriaşul transport de contrabandă, iar cele 422.572 de pachete cu ţigări, introduse ilegal în ţară, au fost catalogate ca fiind cantitatea „cea mai mare raportată la nivel naţional în ultimii ani”.

Dosarul a rămas în memoria publică şi datorită declaraţiilor făcute de fostul deputat Mihail Boldea. Inculpat într-un dosar al DIICOT, acesta a susţinut că acest caz, supranumit „Ţigareta de Galaţi”, ar beneficia de protecţia anchetatorilor de la Crimă Organizată, graţie unei presupuse legături de rudenie dintre un procuror şi un inculpat din „Ţigareta”.

Citit 5044 ori Ultima modificare Luni, 30 Septembrie 2013 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.