În dosarul insolvenţei Electrocentrale, prima adunare a CREDITORILOR va fi în luna octombrie

În dosarul insolvenţei Electrocentrale, prima adunare a CREDITORILOR va fi în luna octombrie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La prima adunare a creditorilor companiei Electrocentrale Galaţi, unul din punctele aflate pe ordinea de zi este stabilirea onorariului administratorului judiciar, reiese din Buletinul procedurilor de Insolvenţă (BPI), unde este trecută informaţia referitoare la locul întâlnirii: la sediul administratorului judiciar, Maestro SPRL, din Constanţa, pe 6 octombrie, la ora 13.00. Pe ordinea de zi mai figurează, printre alte puncte, chiar confirmarea administratorului judiciar şi stabilirea onorariul acestuia. În iunie, judecătorul sindic i-a fixat administratorului judiciar provizoriu o remuneraţie lunară de 1.000 lei. Decizia adunării programate la Constanţa va fi consfinţită de instanţă, după care va fi trecută în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.

După ce Electrocentrale şi-a recunoscut insolvenţa, iar instanţa a dispus deschiderea procedurii pe 16 iunie, judecătorul sindic a dat o serie de termene până la care toţi cei care sunt interesaţi îşi pot depune cererile în vederea recuperării datoriilor de la CET. Astfel, 28 iulie este termenul până la care toţi cei care au bani de recuperat pot depune cereri şi acte doveditoare în acest sens. Până pe 28 august, acestea vor fi verificate, urmând să se întocmească tabelul preliminar al creanţelor, care va fi afişat şi comunicat. Tabelul definitiv, cu datoriile clare care trebuie recuperate, va trebui să fie gata până pe 29 septembrie, urmând ca prima adunare a creditorilor să se facă în octombrie.

La începutul lunii trecute, CET a depus la Tribunal o acţiune prin care solicita deschiderea procedurii generale de insolvenţă. Practic, Electrocentrale, prin reprezentanţii săi, a recunoscut că nu mai este capabilă să-şi achite datoriile. Analizând documentele depuse la dosar, magistraţii au admis solicitarea. "Debitoarea este în insolvenţă întrucât a încetat plăţile către creditori cu peste 90 de zile", a scris judecătorul sindic, în motivarea sa.

Reprezentanţii CET mai arată în acţiunea lor că situaţia financiară precară este strâns legată de situaţia Apaterm, de la care ar avea de recuperat o datorie istorică ştearsă de magistraţii bucureşteni ai Curţii de Apel. Apaterm se află în reorganizare, dosarul aflându-se tot la judecata Tribunalului. Electrocentrale va ajunge din nou în instanţă pe 20 octombrie, iar Apaterm pe 14 octombrie.

Citit 1568 ori Ultima modificare Joi, 17 Iulie 2014 18:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.