Fosta ŞEFĂ a Protecţiei Consumatorului TREBUIE să dovedească plata sumei de 85.000 de lei
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Fosta ŞEFĂ a Protecţiei Consumatorului TREBUIE să dovedească plata sumei de 85.000 de lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fosta şefă de la Protecţia Consumatorului, Viorica Colgiu, se va afla luna aceasta în instanţă, unde va trebui să dovedească faptul că a achitat integral prejudiciul pe care DNA Galaţi i l-a imputat în dosarul de corupţie care se află la Tribunal.

Procurorii au acuzat-o pe Colgiu că a intervenit pentru firma ei, pe care o avea în localitatea Tudor Vladimirescu. Intervenţia s-ar fi făcut la fostul şef al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Viorel Gheorghiţă.

Anchetat într-un alt dosar al DNA Galaţi, acesta era interceptat de procurori, aşa ajungându-se la convorbirea care i-a adus lui Colgiu un proces de corupţie separat de cel al lui Gheorghiţă, care se judecă la Bacău. Neregulile găsite la firma din Tudor Vladimirescu, produse expirate şi fără să aibă avizul DSVSA, ar fi trebuit să-i aducă o amendă de 85.000 de lei. Fiind absolvită de „vina” de a vinde marfă expirată, Colgiu ar fi prejudiciat statul cu amenda nedată, aceasta fiind suma pe care trebuie să facă dovada că a achitat-o integral.

În afară de faptul că-şi administra firma în timp ce era şi şeful unei instituţii publice, procurorii Anticorupţie i-au mai reproşat lui Colgiu că, în timpul unui control, a găsit într-un magazin produse expirate, dar a renunţat să-i dea amenda cuvenită şi i-a cerut patronului peşte, pe care l-a trimis şefilor săi, la Bucureşti. Rămâne de văzut, pe 18 august, dacă inculpata a achitat prejudiciul.

Citit 3910 ori Ultima modificare Vineri, 01 August 2014 18:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.