Mihaela Bolboceanu rămâne SUSPENDATĂ din barou, după ce a PIERDUT lupta în INSTANŢĂ

Mihaela Bolboceanu rămâne SUSPENDATĂ din barou, după ce a PIERDUT lupta în INSTANŢĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mihaela Bolboceanu, unul dintre avocaţii suspendaţi din barou, ca urmare a implicării într-un scandal penal, a pierdut lupta în instanţă. Curtea de Apel Galaţi i-a respins cererea de a profesa, ca fiind nefondată. Bolboceanu a dat în judecată baroul, solicitând Curţii de Apel să anuleze decizia prin care a fost îndepărtată temporar din profesie.

Bolboceanu a fost suspendată în 2012, odată cu fostul deputat Mihail Boldea, după izbucnirea scandalului iscat de arestările cerute de procurorii DIICOT. Ancheta penală se axa pe un tun imobiliar de un million de euro, care ar fi fost dat de o grupare organizată de Boldea. De altfel, amândoi au fost trimişi în judecată, alături de alţi 19 inculpaţi.

Pusă în libertate, Mihaela Bolboceanu nu a avut printre interdicţii pe cea de a nu profesa avocatura, aşa cum s-a întâmplat în cazul lui Boldea. Astfel, singura decizie care o ţinea departe de meseria sa era cea a baroului, care a suspendat-o până la momentul în care justiţia va da o soluţie în dosarul DIICOT care se judecă acum la Curtea de Apel Iaşi. Acesta a fost motivul pentru care Bolboceanu a atacat decizia în instanţă.

Procesul a început anul trecut în octombrie, dar Bolboceanu a făcut cerere de strămutare a dosarului, care a fost acceptată, astfel că dosarul a plecat la Tribunalul Vrancea, unde nu a rămas decât în primele două luni ale anului, magistraţii declinând dosarul Curţii de Apel Galaţi. Judecătorii gălăţeni au respins solicitarea Mihaelei Bolboceanu, iar aceasta nu a mai atacat sentinţa.

Deocamdată, la Iaşi, procesul penal în care Bolboceanu este inculpată continuă şi este departe de a primi o soluţie.

Vezi şi: Povestea CUTREMURĂTOARE a CRIMEI de la Balinteşti, sub lupa JUDECĂTORILOR

Citit 2563 ori Ultima modificare Luni, 11 August 2014 21:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.