Povestea CUTREMURĂTOARE a CRIMEI de la Balinteşti, sub lupa JUDECĂTORILOR

Povestea CUTREMURĂTOARE a CRIMEI de la Balinteşti, sub lupa JUDECĂTORILOR
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au trimis în judecată şase persoane sub acuzaţia de omor. Cei şase - Valerică Bostan, zis „Ţoiu”, Lucian Berescu, Ionuţ Cristinel Crăciun, zis „Beţivu”, Nicuşor Crăciun, Ionel Szabo şi Ionuţ Nicuşor Scafaru, zis „Bela” - au fost cercetaţi penal pentru că, pe 1 ianuarie 2014, şi-au omorât în bătaie un consătean.

Totul a pornit de la un conflict mai vechi, pe care victima l-a avut cu tatăl unuia dintre agresori. Victima s-a întâlnit prima dată cu Scafaru, care voia să cumpere alcool şi ţigări de la magazinul din Balinteşti, pentru a continua petrecerea de Revelion. Cum Scafaru nu a reuşit să cumpere cele necesare de la magazin, s-a plâns prietenilor că a fost fugărit. Astfel, cei şase au decis să-l trimită după cumpărături pe tatăl lui Nicuşor Crăciun, care nu numai că s-a întors fără băutură şi ţigări, dar fusese şi bătut de victimă. Asta i-a supărat şi mai tare pe petrecăreţi, motiv pentru care au decis să meargă să-i ceară socoteală. S-au înarmat cu bâte, o secure, un pumnal şi cu unelte agricole şi au plecat spre cel pe care îl vânau. Se pare că şi victima era înarmată cu un cuţit şi a reuşit să-l rănească pe Scafaru.

"Inculpatul Crăciun Ionuţ-Cristinel i-a aplicat o lovitură cu pumnalul în zona toracică stânga, inculpatul Scafaru Ionuţ Nicuşor i-a aplicat o lovitură cu securea în zona capului, victima căzând la pământ, iar ceilalţi inculpaţi i-au aplicat mai multe lovituri victimei cu obiectele cu care erau înarmaţi, peste tot corpul", se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Când au considerat că şi-au dus răzbunarea la bun sfârşit, bătăuşii şi-au abandonat victima pe marginea drumului şi şi-au văzut fiecare de treaba lui. O persoană care a asistat la scenă a sunat la 112, pentru a cere ajutorul medicilor. La faţa locului a ajuns o ambulanţă, care l-a preluat şi transportat la spital pe bătut. Din păcate, însă, medicii nu au reuşit să-i salveze viaţa bărbatului.

Cazul a fost preluat de procurorii gălăţeni care au anchetat întreaga poveste şi au cerut instanţei arestarea celor şase indivizi. Judecătorii au decis pe 4 ianuarie arestarea preventivă pentru aceştia, numai că Valerică Bostan reuşise deja să fugă din ţară, el fiind arestat în lipsă.

Daune morale şi materiale

Ancheta a fost finalizată, iar dosarul a ajuns pe masa judecătorilor Tribunalului Galaţi, care au decis pe 11 iulie prelungirea mandatelor de arestare preventivă. Magistraţii trebuie să aibă în vedere şi faptul că tatăl victimei s-a constituit parte civilă în cauză, urmând să precizeze daunele materiale şi morale în faţa instanţei. Şi soţia victimei s-a constituit parte civilă, cu suma de 20.000 de lei, reprezentând daune materiale, şi cu suma de 100.000 de lei, reprezentând daune morale. De asemenea, aceasta a solicitat şi plata unei pensii pentru copilul victimei. Procurorii au solicitat instanţei cheltuieli judiciare în cuantum de 3.278 de lei, din care 2.100 de lei reprezintă onorariile avocaţilor din oficiu, bani pe care trebuie să îi achite cei şase inculpaţi.

Soarta bătăuşilor este acum în mâna judecătorilor gălăţeni, care vor decide pedeapsa care se i cuvine fiecărui inculpat în parte.

Citit 4692 ori Ultima modificare Marți, 05 August 2014 17:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.