Bunea Stancu, în arest la domiciliu ÎNCĂ O LUNĂ

Bunea Stancu, în arest la domiciliu ÎNCĂ O LUNĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tribunalul Galaţi a admis cererea DNA de prelungire a măsurii arestului la domiciliu pentru şefii suspendaţi ai CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu şi Florin Mija. Magistratul a păstrat întregul conţinut al deciziei din 8 august, ceea ce înseamnă că, în continuare, cei doi inculpaţi nu au voie să ia legătura cu martorii sau celelalte persoane cercetate în acest caz. Avocaţii au contestat decizia judecătorului, rămânând ca, după motivarea soluţiei, dosarul să ajungă la Curtea de Apel.

Interesant este că dosarul s-a aflat în ultimul timp mai mult în instanţă decât la procurori, nu mai departe de ziua de marţi Bunea fiind judecat de magistraţii Curţii, care au respins propunerea de arestare a DNA în ceea ce-l priveşte.

Bunea şi Mija se află în plină anchetă penală la DNA, care-i acuză că ar fi dat preferenţial contracte pe bani publici firmei gălăţene Tancrad, precum şi unor societăţi din Brăila. Prejudiciul, arată DNA Galaţi, ar fi de 2.924.817,60 de lei.

Potrivit unor surse din apropierea dosarului, expertizele celor care au calculat prejudiciul au fost contestate de avocaţi, dar DNA a respins contestaţia. Se pare că una din cele trei expertize ale DNA a fost făcută de Aurelia Nicolae, cea care a calculat prejudiciul şi în „dosarul Telepatia”, numele său fiind adus în plan public în scandalul declanşat de condamnarea lui Dan Voiculescu.

CITEŞTE ŞI: CORUPŢIA a UNIT Galaţiul cu Brăila/ Pe urmele anchetei DNA în cazul Bunea Stancu

Citit 966 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Septembrie 2014 21:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.