AFACERE PENALĂ de 2,3 milioane de euro. Patron ACUZAT de evaziune şi spălare de bani

AFACERE PENALĂ de 2,3 milioane de euro. Patron ACUZAT de evaziune şi spălare de bani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O afacere cu motorină scoasă la iveală în 2009 de poliţiştii de la Transporturi l-a adus în prim-plan atunci pe Emil Răzvan Iorga, administrator al societăţii Motor Oil SRL Galaţi, astăzi inculpat într-un dosar al DNA.

Iorga este acuzat de procurorii Anticorupţie de evaziune fiscală de peste două milioane de euro şi spălare de bani. La momentul 2009, anchetatorii au găsit pe împingătorul „Giurgiu 9”, ce-i aparţinea lui Iorga, 134 de tone de motorină. Procurorii DNA au stabilit că infracţiunile de care-l acuză pe Iorga au fost comise în perioada 2006-2009 şi sunt legate de afaceri cu motorină, trimiţându-l în judecată în stare de libertate. A fost deferită justiţiei şi Nicoleta Iorga, acuzată de complicitate la evaziune fiscală.

Potrivit comunicatului de presă emis de DNA, cei doi ar fi creat şi dezvoltat „un circuit fictiv de mărfuri între mai multe firme, prin evidenţierea în contabilitate a unor operaţiuni fictive, disimulând astfel provenienţa motorinei cu scopul sustragerii de la plata accizei şi a taxei pe valoare adăugată”.

DNA susţine că prejudiciul în acest caz ar fi de 8.680.609 de lei, echivalentul a 2.325.749 de euro. De asemenea, procurorii mai arată că, în perioada 2008-2009, Iorga, direct sau prin interpuşi, a transferat diverse sume de bani „cu titlu de avans marfă sau contravaloare motorină, pe care le-a retras ulterior sau le-a folosit pentru achiziţionarea de valută, urmată de retragerea sumelor respective, cunoscând că acei bani provin din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală”. Suma „reciclată” astfel s-ar ridica la 6.035.707 lei, echivalentul a 1.650.000 de euro, mai arată procurorii.

Citeşte şi: Bocăneanu se va întâlni, săptămâna viitoare, de două ori cu judecătorii

Citit 3729 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Ianuarie 2015 16:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.