Se REIA CERCETAREA în dosarul "Ţigareta de Galaţi 2"

Se REIA CERCETAREA în dosarul "Ţigareta de Galaţi 2"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dosarul „Ţigareta de Galaţi 2” se află la Judecătoriedin iulie 2013, dar nu a primit nici până acum o soluţie. În acest caz, patru inculpaţi sunt judecaţi pentru o contrabandă cu ţigări, descoperită în noiembrie 2011. Arunci, poliţiştii au oprit în trafic un tractor şi două microbuze, în care au găsit peste 400.000 de pachete cu ţigări aduse de peste Prut, captura fiind, până de curând, cea mai mare din România.

Iniţial, anchetatorii au identificat trei inculpaţi, care au fost judecaţi şi condamnaţi. În vara anului 2013, în instanţă a mai ajuns un dosar, disjuns din primul, în care alţi patru inculpaţi au fost acuzaţi pentru aceeaşi contrabandă. Trebuie menţionat că procurorii nu au vorbit niciodată de o grupare sau de contrabandă, ci de inculpaţi şi infracţiuni la Legea vamală, mergând pe ideea că statul ar fi fost păgubit cu mai bine de trei milioane de lei. Dosarele au fost instrumentate de procurori de la Parchetul Judecătoriei Târgu Bujor, respectiv, Parchetul Tribunalului.

Acest al doilea dosar, pentru care judecata se va relua pe 22 ianuarie, a fost cercetat de Parchetul Tribunalului. Ancheta a demarat după ce conducerea unităţii a infirmat soluţia de NUP, dată de cei de la Târgu Bujoru. Procurorii gălăţeni au făcut mai multe descinderi la casele inculpaţilor, de unde au ridicat staţii de emisie recepţie, dar şi tractorul cu care s-a făcut contrabanda. Chiar dacă procurorii au cerut arestarea unora dintre cei pe care-i considerau vinovaţi, două instanţe au respins această solicitare, obligându-i pe inculpaţi să nu părăsească ţara. Anul trecut, după intrarea în vigoare a noului Cod penal, Parchetul Judecătoriei ar fi trebuit să ceară în prima şedinţă impunerea controlului judiciar, dar nu a făcut-o decât în martie 2014, când judecătorul a constatat că a încetat de drept măsura obligării de a nu pleca din România. Astfel, inculpaţii - Cristian Sbârnea, Liviu Constandachi, 

Alin Popa şi Maricel Bujoreanu - sunt acum liberi să plece oriunde vor. Ultima lor întâlnire cu judecătorii a fost în noiembrie 2014, iar pentru audierea martorilor s-a stabilit atunci un termen de aproape două luni.

Citit 1225 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Ianuarie 2015 16:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.