Decizie definitivă/ Fără interdicţii în dosarul "poliţistului manechin"

Decizie definitivă/ Fără interdicţii în dosarul "poliţistului manechin"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Toţi inculpaţii din dosarul comisarului Mircea Rusu vor fi judecaţi în libertate. Dintre cei patru inculpaţi, doi nu aveau libertăţile îngrădite, însă alţi doi se aflau sub măsuri restrictive. Aceştia din urmă, Isabel Lucian Dobri şi Viorel Claudiu Andrei, care se aflau sub control judiciar, au atacat decizia Tribunalului, iar Curtea de Apel le-a admis, pe 19 ianuarie, contestaţia.

Dobri, Andrei şi Rusu au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, alături de Florin Balcan, fostul şef al Poliţiei Tecuci. Rusu şi ceilalţi doi poliţişti sunt acuzaţi că, folosindu-se de funcţii şi de uniforme, l-au ajutat pe nepotul unui bulibaşă să măsluiască 63.000 de lei. Mai exact, Dobri şi Andrei l-au luat din bancă pe bărbat, sub pretextul că era căutat de Poliţie, exact după ce partenerul „reţinutului” semnase o filă cec în valoare de 63.000 de lei, pentru o marfă pe care nu apucase să o cumpere. Lui Balcan i s-a reproşat că a ştiut despre toate astea şi nu a sesizat Parchetul, astfel că  a fost trimis şi el în judecată.

Iniţial, DNA l-a reţinut pe Mircea Rusu şi l-a propus pentru arestare, dar două instanţe au spus „pas”. Dobri şi Andrei au fost puşi sub control judiciar de procurori, dar Tribunalul a înlocuit restricţia de a nu pleca din localitate cu aceea de a nu părăsi teritoriul României. Atât DNA, cât şi cei doi inculpaţi au atacat decizia primei instanţe, iar Curtea a admis acum contestaţia lui Dobri şi Andrei, respingând-o pe cea a procurorilor.

Citit 1784 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Ianuarie 2015 23:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.