Trei dosare penale, un singur inculpat: BOCĂNEANU va afla miercuri dacă va rămâne în arest la domiciliu

Trei dosare penale, un singur inculpat: BOCĂNEANU va afla miercuri dacă va rămâne în arest la domiciliu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe 18 februarie, la Curtea de Apel, magistraţii vor avea pe masa de lucru contestaţia DNA împotriva măsurii arestului la domiciliu, impusă de judecători în cel de-al doilea dosar de corupţie al fostului prefect, Emanoil Bocăneanu. Tribunalul Galaţi a decis, pentru a treia oară, ca inculpatul să fie arestat la domiciliu, dar, până acum, Curtea a întors decizia, păstrându-l pe Bocăneanu după gratii.

În acest dosar, ex-prefectul de Galaţi a fost trimis în judecată alături de cel care a condus FCM Dunărea, Auraş Braşoveanu. Bocăneanu, în calitate de prefect, a dat aviz de legalitate unei hotărâri de Consiliu Local prin care s-a virat spre FCM Dunărea suma de circa un milion de lei, susţin anchetatorii DNA Galaţi. Aceştia au mai spus că hotărârea respectivă avea mai multe probleme de legalitate, una fiind chiar faptul că în dosarul finanţării exista un act falsificat care atesta că FCM Dunărea nu are datorii la buget. DNA a demonstrat că gruparea avea de achitat statului un debit mare, lucru care, potrivit legii, o împiedica să primească bani publici. Procurorii au mai susţinut că Bocăneanu a luat de la Poliţie dosarul finanţării depus de club, a pus avizul de legalitate, după care l-a trimis pentru ca FCM Dunărea să primească finanţarea. DNA mai arată în rechizitoriu că Bocăneanu a distrus toate actele care atestau corespondenţa cu Poliţia.

Fostul prefect mai are un dosar de corupţie în care este trimis în judecată alături de alţi patru inculpaţi, pentru care ar fi intervenit ca unii să fie scutiţi de amenzi, iar alţii să fie puşi în funcţii publice. După acest prim dosar, Bocăneanu a fost acuzat şi că ar fi angajat un asasin pe care l-ar fi plătit ca s-o scoată din joc pe denunţătoarea sa, Ileana Schipor.

Astfel, în acest moment, Bocăneanu are trei dosare în care este acuzat de fapte diferite.


CITEŞTE ŞI: Denunţătorul lui Bocăneanu A TURNAT DEGEABA. Înjumătăţirea condamnării, doar dacă s-ar fi comis ASASINATUL

 

 

Citit 1189 ori Ultima modificare Marți, 17 Februarie 2015 09:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.