Şofer Transurb AGRESAT şi două autobuze DISTRUSE în urma unui CONFLICT dintre mai mulţi tineri

Şofer Transurb AGRESAT şi două autobuze DISTRUSE în urma unui CONFLICT dintre mai mulţi tineri
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Un scandal dintre cinci tineri gălăţeni a produs pagube uriaşe societăţii de transport în comun Transurb. În urma conflictului, două autobuze ale Transurb au fost vandalizate, iar şoferul unuia dintre ele a fost agresat. Incidentul a avut loc duminică seară, în Micro 19, la capătul troleului, iar întreaga poveste a început după ce câţiva tineri s-au urcat în autobuz. Se pare că tinerii consumaseră băuturi alcoolice şi s-au luat la ceartă în apropierea staţiei. Unii dintre ei au fugit şi au reuşit să se urce în mijlocul de transport, fiind urmăriţi însă de ceilalţi scandalagii.

“Am coborât din autobuz pentru a-mi semna foile de parcurs la capăt de linie. Am lăsat uşile deschise şi atunci au urcat doi tineri. Ulterior, am auzit bubuituri în spate şi am constat că alţi trei sau patru tineri dădeau cu pumnii în uşă în dreptul celor care se urcaseră deja. Parcă erau posedaţi, erau beţi sau drogaţi. Am vrut să plec de pe loc, dar au venit la uşa din faţă şi au început să tragă de ea. Au forţat uşa şi doi dintre ei au reuşit să urce în autobuz. M-am luptat cu ei să nu urce, iar unul dintre ei avea o sticlă de bere cu care a vrut să îmi dea în cap, dar am reuşit să mă feresc. Apoi au fugit. Au mai vandalizat un autobuz, care era lângă mine parcat, i-au spart parbrizul într-un colţ”, ne-a povestit şoferul, sub protecţia anonimatului, care a ţinut să precizeze că i-a fost teamă să nu fie atacat cu vreun cuţit.   

Şoferul, în vârstă de 54 de ani, ne-a mărturisit că tinerii nu s-au speriat nici măcar în momentul în care le-a spus că va suna la poliţie.

Nu este primul incident de acest fel prin care trec şoferii de la Transurb. “În ultimele şase luni am avut trei incidente, acesta şi alţi doi angajaţi bătuţi de şoferii de maxi-taxi. Şoferii noştri se tem să mai iasă pe traseu, mai ales seara, pentru că întâlnesc tot felul de indivizi băuţi sau sub influenţa plantelor. Nu ar fi rău să fie mai multe patrule de poliţie pe traseele nostre”, ne-a explicat Ionel Chiriac, şeful Siguranţei Circulaţiei din cadrul Transurb.  

Din cauza acestor incidente, conducerea societăţii Transurb ia în calcul chiar şi montarea de camere de supraveghere în mijloacele de transport. “Deşi este o investiţie foarte mare, aceasta este singura soluţie care ne-a rămas. Aşa ar fi mai în siguranţă şi angajaţii noştri, dar şi călătorii, care se plâng de hoţii de buzunare. Poate vom reuşi să găsim soluţii ca această investiţie să fie luată în calcul în bugetul de anul viitor”, ne-a declarat Genica Totolici, directorul Transurb Galaţi.

Schimbarea unui singur parbriz va scoate din bugetul Transrub aproximativ 8.600 de lei, bani care vor fi recuperaţi de la tinerii scandalagii după ce poliţiştii, care au deschis un dosar penal pentru distrugere, îi vor prinde.

Citit 5698 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Octombrie 2015 00:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.