Gălăţeancă OBLIGATĂ să se PROSTITUEZE de cel care o ceruse de nevastă

Gălăţeancă OBLIGATĂ să se PROSTITUEZE de cel care o ceruse de nevastă
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* O gălăţeancă a ajuns prostituată în Germania, după ce a fost păcălită de un bărbat pe care l-a cunoscut pe o reţea de socializare


Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi au finalizat ancheta într-un dosar de trafic de persoane şi l-au trimis în judecată pe Iulian Andrei Baciu, acuzat de săvârşirea acestei infracţiuni în stare de recidivă. Procurorii au arătat în rechizitoriul trimis instanţei de judecată că Iulian Baciu, pentru obţinerea unor importante beneficii materiale, s-a axat, începând cu 2011, pe recrutarea, cazarea, transportul, transferul şi exploatarea unei tinere, pe care a determinat-o, prin diferite metode, să practice prostituţia. „Pentru exploatarea tinerei, inculpatul a ales ca ţară ţintă a traficului de fiinţe umane Germania, ţară în care prostituţia este legalizată din anul 2000 şi se practică în case de toleranţă denumite „puff-uri””, se arată în rechizitoriul DIICOT.

Racolată de pe un site de socializare

Anchetatorii au aflat faptul că Iulian Baciu, după ce a cunoscut, pe un site de socializare, o tânără, a început cu aceasta o relaţie sentimentală, susţinând că doreşte să formeze cu ea un cuplu. Astfel, cei doi s-au întâlnit de mai multe ori, Baciu pretinzând că este îndrăgostit de fată. Pentru a fi cât mai convingător, inculpatul chiar a cerut-o pe cea care avea să îi devină victimă în căsătorie. „În aceste circumstanţe, inculpatul Baciu Iulian Andrei a ajuns să o determine pe victimă să-l însoţească în Germania, sub pretextul că, prin practicarea prostituţiei, aceasta ar putea obţine, în folosul viitorului cuplu, sumele de bani necesare achiziţionării unui autoturism şi asigurării unui nivel de trai peste medie. În afara acestei perspective, inculpatul a asigurat-o pe victimă că un prieten de-al său îi va ajuta să-i găsească un loc de muncă în calitate de vânzătoare la un market”, se mai arată în rechizitoriul DIICOT.

Înainte de a pleca în Germania, Baciu a determinat-o pe tânără să fure de la părinţii ei bani şi bijuterii, pe care le-au amanetat. Cu o parte din banii obţinuţi de la casele de amanet, au fost cumpărate chiar şi biletele de plecare în Germania. „De bună credinţă fiind şi implicată sufleteşte în relaţia cu inculpatul, martora a acceptat oferta, mai ales că inculpatul a asigurat-o că-şi va continua studiile universitare la revenirea în ţară”, mai precizează procurorii.

Astfel, tânăra îndrăgostită a ajuns în Germania, unde a fost cazată într-un apartament în care locuiau alte două persoane. După doar patru zile de la sosirea în Germania, tânăra a fost dusă de iubitul ei la un club. „Profitând de autoritatea pe care o avea asupra martorei, inculpatul a introdus-o pe aceasta în incinta locaţiei, loc în care, la parter, inculpatul a discutat cu nişte cetăţeni albanezi şi a negociat preţul pentru o cameră în care martora să practice prostituţia”, reţin procurorii.

Bătută pentru a practica prostituţia

Tânăra i-a explicat iubitului ei că nu doreşte să practice prostituţia, dar i s-a explicat că va fi o chestiune temporară, până când i se va găsi un loc de muncă. Lovindu-se de refuzul categoric al fetei, Baciu i-a luat acesteia cartea de identitate, a lovit-o cu pumnii şi picioarele şi i-a spart telefonul mobil, astfel încât să nu mai poată lua legătura cu familia. Forţată de împrejurări, tânăra a început să practice prostituţia, dar, în zilele în care obţinea prea puţini bani, era supusă din nou violenţelor fizice. „Pe durata a trei săptămâni de şedere în Germania, martora a practicat prostituţia doar 5 zile, obţinând suma modică de 500 euro, acesta fiind şi motivul pentru inculpatul Baciu Iulian Andrei o agresa fizic şi verbal”, detaliază anchetatorii.

Ajutată de una dintre persoanele care locuia cu ea în apartament, o altă româncă ce practica prostituţia pentru a-şi creşte cei doi copii lăsaţi acasă, tânăra a reuşit să ia legătura cu familia. Astfel, tatăl fetei a venit în Germania şi a scăpat-o de ororile la care era supusă, luând-o acasă chiar din clubul unde practica prostituţia.

Ajunsă în ţară, fata a depus plângere la organele abilitate, pe fir intranând şi procurorii DIICOT. În urma anchetei  făcute de procurori, s-a stabilit că Iulian Andrei Baciu are o condamnare de un an de zile pentru un furt. Bărbatului i s-a suspendat executarea pedepsei pe o perioadă de trei ani, iar noua infracţiune a săvârşit-o în acest termen de încercare.

Acum, bărbatul a fost trimis în judecată şi urmează ca judecătorii Tribunalului Galaţi să îi stabilească şi pedeapsa cuvenită, ţinând cont şi de cea anterioară, de un an, pe care a primit-o pentru furt.

Citit 10393 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Noiembrie 2015 20:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.