Gălăţeancă OBLIGATĂ să se PROSTITUEZE de cel care o ceruse de nevastă

Gălăţeancă OBLIGATĂ să se PROSTITUEZE de cel care o ceruse de nevastă
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* O gălăţeancă a ajuns prostituată în Germania, după ce a fost păcălită de un bărbat pe care l-a cunoscut pe o reţea de socializare


Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi au finalizat ancheta într-un dosar de trafic de persoane şi l-au trimis în judecată pe Iulian Andrei Baciu, acuzat de săvârşirea acestei infracţiuni în stare de recidivă. Procurorii au arătat în rechizitoriul trimis instanţei de judecată că Iulian Baciu, pentru obţinerea unor importante beneficii materiale, s-a axat, începând cu 2011, pe recrutarea, cazarea, transportul, transferul şi exploatarea unei tinere, pe care a determinat-o, prin diferite metode, să practice prostituţia. „Pentru exploatarea tinerei, inculpatul a ales ca ţară ţintă a traficului de fiinţe umane Germania, ţară în care prostituţia este legalizată din anul 2000 şi se practică în case de toleranţă denumite „puff-uri””, se arată în rechizitoriul DIICOT.

Racolată de pe un site de socializare

Anchetatorii au aflat faptul că Iulian Baciu, după ce a cunoscut, pe un site de socializare, o tânără, a început cu aceasta o relaţie sentimentală, susţinând că doreşte să formeze cu ea un cuplu. Astfel, cei doi s-au întâlnit de mai multe ori, Baciu pretinzând că este îndrăgostit de fată. Pentru a fi cât mai convingător, inculpatul chiar a cerut-o pe cea care avea să îi devină victimă în căsătorie. „În aceste circumstanţe, inculpatul Baciu Iulian Andrei a ajuns să o determine pe victimă să-l însoţească în Germania, sub pretextul că, prin practicarea prostituţiei, aceasta ar putea obţine, în folosul viitorului cuplu, sumele de bani necesare achiziţionării unui autoturism şi asigurării unui nivel de trai peste medie. În afara acestei perspective, inculpatul a asigurat-o pe victimă că un prieten de-al său îi va ajuta să-i găsească un loc de muncă în calitate de vânzătoare la un market”, se mai arată în rechizitoriul DIICOT.

Înainte de a pleca în Germania, Baciu a determinat-o pe tânără să fure de la părinţii ei bani şi bijuterii, pe care le-au amanetat. Cu o parte din banii obţinuţi de la casele de amanet, au fost cumpărate chiar şi biletele de plecare în Germania. „De bună credinţă fiind şi implicată sufleteşte în relaţia cu inculpatul, martora a acceptat oferta, mai ales că inculpatul a asigurat-o că-şi va continua studiile universitare la revenirea în ţară”, mai precizează procurorii.

Astfel, tânăra îndrăgostită a ajuns în Germania, unde a fost cazată într-un apartament în care locuiau alte două persoane. După doar patru zile de la sosirea în Germania, tânăra a fost dusă de iubitul ei la un club. „Profitând de autoritatea pe care o avea asupra martorei, inculpatul a introdus-o pe aceasta în incinta locaţiei, loc în care, la parter, inculpatul a discutat cu nişte cetăţeni albanezi şi a negociat preţul pentru o cameră în care martora să practice prostituţia”, reţin procurorii.

Bătută pentru a practica prostituţia

Tânăra i-a explicat iubitului ei că nu doreşte să practice prostituţia, dar i s-a explicat că va fi o chestiune temporară, până când i se va găsi un loc de muncă. Lovindu-se de refuzul categoric al fetei, Baciu i-a luat acesteia cartea de identitate, a lovit-o cu pumnii şi picioarele şi i-a spart telefonul mobil, astfel încât să nu mai poată lua legătura cu familia. Forţată de împrejurări, tânăra a început să practice prostituţia, dar, în zilele în care obţinea prea puţini bani, era supusă din nou violenţelor fizice. „Pe durata a trei săptămâni de şedere în Germania, martora a practicat prostituţia doar 5 zile, obţinând suma modică de 500 euro, acesta fiind şi motivul pentru inculpatul Baciu Iulian Andrei o agresa fizic şi verbal”, detaliază anchetatorii.

Ajutată de una dintre persoanele care locuia cu ea în apartament, o altă româncă ce practica prostituţia pentru a-şi creşte cei doi copii lăsaţi acasă, tânăra a reuşit să ia legătura cu familia. Astfel, tatăl fetei a venit în Germania şi a scăpat-o de ororile la care era supusă, luând-o acasă chiar din clubul unde practica prostituţia.

Ajunsă în ţară, fata a depus plângere la organele abilitate, pe fir intranând şi procurorii DIICOT. În urma anchetei  făcute de procurori, s-a stabilit că Iulian Andrei Baciu are o condamnare de un an de zile pentru un furt. Bărbatului i s-a suspendat executarea pedepsei pe o perioadă de trei ani, iar noua infracţiune a săvârşit-o în acest termen de încercare.

Acum, bărbatul a fost trimis în judecată şi urmează ca judecătorii Tribunalului Galaţi să îi stabilească şi pedeapsa cuvenită, ţinând cont şi de cea anterioară, de un an, pe care a primit-o pentru furt.

Citit 10248 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Noiembrie 2015 20:53

7 comentarii

 • postat de dna
  Marți, 17 Noiembrie 2015 22:00
  89.137.230.***
  Cunosc bine orasul si lumea subterana...Galatiul e plin de proxeneti care racoleaza fete si le duc in strainatate pentru practicarea prostitutiei. Cam 60% din fetele din galati fata o slujba practica prostitutia sub diverse forme. Toate vor bani, haine, bijuterii, excursii, distractie...cu ce bani si de unde? Ce pun pe masa maine? Se descurca de pe urma prostitutiei si clineti sunt foarte multi mai ales ca multi dintre clienti sunt avocati, politisti, magistrati, procurori,medici, profesori, ingineri, directori de banci, directori de firme, presedinti etc Majoritatea prostituatelor filmeaza partidele de amor la indemnul proxenetilor pentru santajarea clientilor mai mult sau mai putin importanti. alo DNA? Se aude si acolo?
  1
  16
  Raportează
 • postat de Marinel
  Marți, 17 Noiembrie 2015 14:15
  89.121.200.***
  Ce naiba sa faca absolvenii de liceu, daca termina liceul. Sa traiasca din 8 milioane ? sau sa faca 5-600 Euro intr-o zi buna de pe urmele unei fetite naive. Sau 1000 Euro pe zi de pe urmele a doua. Sunt riscuri ca peste, nu zice nimeni ca nu-s, dar si bucurii. Cine se mai afiseaza cu BMW-uri si Audi-uri prin judet ? Ori sa inteleg ca absolut toti proprietarii de masini de lux din Galati lucreaza de dimineata pana seara, platesc impozite si asigurari de sanatate. Toti sunt cinstiti.
  6
  21
  Raportează
 • postat de Simona
  Marți, 17 Noiembrie 2015 13:09
  81.12.149.***
  Da d-le Mickey Mouse, dacă se construiau case de toleranţă şi se legaliza prostituţia şi la noi aveam mai mult de câştigat.
  Acum că avem foarte multe biserici ce am rezolvat?
  Dar aşa este când vrem să fim mai catolici decât Papa!
  9
  25
  Raportează
 • postat de Mona
  Marți, 17 Noiembrie 2015 13:06
  5.13.159.***
  Deci hotul este si escroc, si proxenet. Trebuie sa fie atente tinerele fete care din naivitate si fiind neexperimentate ajung sa se indragosteasca de primul venit, iar aici parintii, sa fie atenti la semne, familia au un rol important in educatia tinerilor. Din pacate cati copii mai asculta de parinti, a se tine cont ca " cine nu are un batran sa isi cumpere." Cand ajung sa se "friga" atunci apreciaza, din pacate pentru unii poate fi prea tarziu.
  2
  24
  Raportează
 • postat de Mickey Mouse
  Marți, 17 Noiembrie 2015 11:24
  5.13.221.***
  Cum am mai afirmat, Galatiul este pe primul loc la acest tip de infractiuni. Orasul este plin de astfel de proxeneti care umplu noapte de noapte cluburile si carciumile, fiind chiar sub protectia politistilor,mituiti cu bani sau chiar in natura! In plus exista suficient de multe prostituate care chiar ii implora pe acesti proxeneti sa le scoata din tara la produs. Degeaba protestati impotriva politicienilor daca nu epurati societatea de aceste scursuri.Sau poate vreti case de toleranta,nu biserici?
  6
  26
  Raportează
 • postat de Marco
  Marți, 17 Noiembrie 2015 11:19
  79.116.99.***
  Asa le trebuie toate pitipoancele viseza la masini bmw si altele vacante. Ele cum cred ca se obtin? Gasesc un pularau cu bani(peste) care le scoate la produs.
  3
  37
  Raportează
 • postat de Marinel
  Marți, 17 Noiembrie 2015 10:24
  89.121.200.***
  Sper ca justitia s-a asigurat ca acest caz sa fie singular si unicat, si luat ca exemplu.
  6
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.