Dan Şova, ARESTAT preventiv în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă

Dan Şova, ARESTAT preventiv în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Senatorul Dan Şova a fost arestat preventiv, marţi, după ce instanţa supremă a admis cererea procurorilor DNA, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, după ce a luat 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură.

Dan Şova era, din 4 decembrie, în arest la domiciliu, măsură luată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Decizia a fost contestată atât de Dan Şova, cât şi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care au cerut atât în 4 decembrie, cât şi la contestaţie arestarea preventivă a senatorului.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis contestaţia procurorilor şi a dispus arestarea preventivă pentru 20 de zile a lui Dan Şova. Decizia este definitivă, Dan Şova fiind deja dus de la domiciliu în Arestul Poliţiei Capitalei, potrivit unor surse judiciare.

"În baza art. 223 alin. 2 C.pr.pen rap. la art. 202 alin. 1, 3, 4 lit. e C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului Şova Dan-Coman, pentru o perioadă de 20 de zile, începând cu data de 14 decembrie 2015 până la data de 02 ianuarie 2016, inclusiv. În baza art. 230 C.pr.pen., dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Şova Dan-Coman", potrivit deciziei instanţei.

Citit 1864 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Decembrie 2015 01:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.